İki yılda bir düzenlenen ve bu yıl 21-30 Nisan'da gerçekleştirilecek İstanbul Autoshow'a bazı markaların katılmama kararı almaları, "fuarın etkisinin azalacağı" yorumlarına sebep olmuştu. Ancak Türkiye otomobil pazarının en fazla tercih edilen markalarının çoğunun İstanbul Autoshow'da ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanmaları, hem markaların hem de otomobilseverlerin fuara ilgisinin düşmeyeceğini gösterdi.

 Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker

 Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker  marka olarak fuara hazırlıklarının tam gaz devam ettiğini belirterek, şu an konsept çalışmalarını bitirdiklerini ve artık kurulum aşaması için geri sayıma başlayacaklarını dile getirdi. Göker, Hyundai'nin fuardaki görselliği, model sergilemesi ve aktivitelerinin geçen yıllardan farklı olduğunu söyledi.   Önder Göker, İstanbul Autoshow'a bu yıl bazı markaların katılmayacak olmalarına ilişkin soruya ise “Her markanın kendine has yönetim şekilleri ve satış stratejileri var. Bu konuda alınan katılım kararlarına saygı duymak gerekir. Ancak ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik koşullar göz önüne alındığında, tüm markaların dayanışma içinde olmalarını, sektörün geleceği ve başarıları için temenni ederim. Tüm markaların bir arada olması elbette güzel olur, fakat fuarda yer alacak markaların Türk tüketicilerin en çok tercih ettiği markaların başında geliyor olmaları da son derece önemli bir kriter.” yanıtını verdi. 

SATIŞLARA DİNAMİZM GELECEK

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ CEO’su Ali Haydar Bozkurt

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ CEO’su Ali Haydar Bozkurt, uluslararası takvimde yerini almış ve tüm dünyada kabul görmüş bir fuar olan İstanbul Autoshow'da, "gelecek 20-30 yılın teknolojisi" olarak niteledikleri Toyota hibrit teknolojisini daha iyi anlatabilecek şekilde hazırlıklarını sürdürdüklerini söyledi. Hem Toyota hem de Lexus olarak son teknoloji ve yenilikleriyle fuarda olacaklarını bildiren Bozkurt, son kullanıcı ile sektörü buluşturan İstanbul Autoshow'da geniş bir yelpazede ürünlerin sunulması ve tüketicilerin karşılaştırma yapabilmelerinin satışlara dinamizm getirdiğini ifade etti.

Katılmayan markalar olsa da fuara ilgi azalmaz!

Peugeot Türkiye Genel Müdürü Laurent Pernet

Peugeot Türkiye Genel Müdürü Laurent Pernet ise Fransa merkezlerinin de desteğiyle bu sene yapılacak İstanbul Autoshow'a katılacaklarını söyledi. Yeni SUV ürün gamı ve sınıf lideri teknolojilerini fuarda otomobilseverlerle buluşturmak adına hazırlıklarına son hız devam ettiklerini belirten Pernet, "Standımızda 4'ü yeni olmak üzere sergilemeyi planladığımız toplam 15 araçla İstanbul Autoshow 2017'yi ziyaret edecek otomobilseverleri büyük heyecanla bekliyor olacağız." dedi. 

"Fuar sektöre destek olacak"

Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş

Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş da kendileri için 2017 yılında otomotiv sektöründeki en önemli etkinliklerin başında İstanbul Autoshow'un geldiğini ifade etti. Fuarın müşteriye dokunmak anlamında Renault ve Dacia markaları için önemli bir konsept olduğunu aktaran Çağdaş, "İstanbul Autoshow markalarımıza ait inovasyon ve yeni teknolojileri müşterilerimizin deneyimleyebildiği bir organizasyon. Müşterilerimizle buluştuğumuz, yeni modellerimizi sergilediğimiz bir platform. Türkiye'de otomotiv sektörünün önde gelen oyuncularından biri olarak bunun bir anlamda sektöre destek olacağını düşünüyoruz." diye konuştu.