İki gün süren yarışta dört özel etabı geçerek finişe ulaşabilen ekipler toplamda 211,79 km’yi geride bıraktılar. Toplam 3 yarıştan oluşan Marmara Baja Kupası’nın ilkinin genel klasman birincisi Kenan-Harun Çarpışantürk ikilisi olurken İrfan Özdemir-Engin Başkurt ikilisi ikinci ve Kubilay Tüfekçi-Bülent Gültekin ikilisi de üçüncü oldu. SSV, TH1 ve TH2 olmak üzere üç farklı klasmanda yarışılan şampiyonada SSV klasmanının birincisi Yağız Birinci-Armağan Özdemir ikilisi, TH1 klasmanı birincisi İrfan Özdemir-Engin Başkurt ikilisi ve TH2 klasmanı birincisi de Kenan-Harun Çarpışantürk ikilisi oldu.

İlk güne yağmur damgasını vurdu

İlk gün Intercity İstanbul Park tesislerinin bulunduğu Akfırat Beldesi’ndeki etkili yağış off-road parkurunu ağırlaştırdı ve ekipler kadar araçlar için de son derece zorlayıcı parkuru Baja ruhuna uygun hale getirdi. İlk gün 25 aracın start aldığı yarışın ikinci gününde etaba çıkabilen araç sayısı 20 oldu. Ali Doğaner-Erkan Tekin ikilisi günü genel klasman birincisi olarak tamamlarken sırasıyla ikinci ve üçüncü sırada yer alan Kenan Çarpışantürk-Harun Çarpışantürk ve İrfan Özdemir-Engin Başkurt ikililerinin 7 dakikalık zaman farkı, ikinci günün çekişmeli geçeceğini gösterdi.

İlk gün ağırlaşan zemin ikinci gün de zorladı

Pazar günü saat 10.10’da yola düşen 20 araç, yağmur olmasa da, ilk günün ağırlaşan zemin koşullarıyla mücadele etmek zorunda kaldı. Özellikle 84,40 km’lik Orman etabı tüm ekipleri oldukça zorladı. Kenan-Harun Çarpışantürk ikilisi üçüncü etapta zaman kaybetseler de 03:55:04,5’lik dereceleri ile genel klasmanda birinci gelmeyi bildiler. İrfan Özdemir-Engin Başkurt ikilisi yarışı ikinci bitirirken üçüncü sırayı Kubilay Tüfekçi-Bülent Gültekin ikilisi aldı.