Skoda’nın dünyanın zorlu etaplarında mücadele vererek başarılar elde eden Fabia R5 yarış otomobili, bu başarılarına bir yenisi daha ekledi. Skoda’nın desteğiyle 2 ekibiyle Fabia R5 ile yarışan BC Vision Motorsport, sezon tamamlanmadan Marmaris Rallisi’ndeki derecesiyle 2017 Türkiye Ralli Şampiyonluğu’nu Pilotlarda, Co-Pilotlarda ve Takımlarda ilan etti.

200 kilometresi özel, toplam 607 km‘lik toprak zeminli yarışta, ilk gün 6, ikinci gün 7 etap koşuldu. BC Vision Motorsport‘ta Skoda Fabia R5 ile yarışan Burak Çukurova-Vedat Bostancı ikilisi genel klasman 2.si olurken, diğer Skoda Fabia R5 kullanan Erkan Güral-Burak Koçoğlu ikilisi Genel Klasman 7.si oldu.

Sezonun bitmesine bir yarış kala Burak Çukurova-Vedat Bostancı 2017 Türkiye Ralli Şampiyonasında Pilotlar ve Co-Pilotlar şampiyonluklarını ilan ederken, Bc Vision Motorsportta Türkiye Ralli Şampiyonası Takımlar Şampiyonu oldu.

Skoda Fabia R5’in dayanıklığının ve hızının altını çizen şampiyon Burak Çukurova, “Fabia R5 tüm hafta sonu boyunca kusursuzdu. Çok güçlü ve hızlı bir araca sahibiz. Harika bir yarış geçirdik ve sezonun bitmesine bir yarış kala şampiyonluğumuzu ilan ettik“ dedi.

2017 sezonunun son yarışı, 11-12 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek Kocaeli Rallisi olacak.