İtalyan lüks ve sportif otomobil markası Maserati’nin yeni modeli Levante, Mart ayı başında kapılarını açacak Cenevre Otomobil Fuarı’nda boy göstermeye hazırlanıyor. Maserati Levante, Torino’da bulunan Mirafiori tesislerinde üretilecek. Üretim hattından ilk araçların çıkmaya başlamasının hemen ardından Maserati, Avrupa pazarları için ilkbaharda ilk lansmanı gerçekleştirecek. Maserati Levante, diğer pazarlarda ise yılsonuna kadar yollara çıkmaya başlayarak lüks SUV segmentindeki rekabete katılacak.

Levante, net ve akıcı yüzeylerden oluşan tasarımıyla Maserati markasını ve onun İtalyan karakterini çok iyi yansıtıyor. Agresif ön tasarım iki bölüme ayrılan yeni ikonik ön farlara ev sahipliği yaparken, üst bölüm markanın karakteristik ön ızgarasıyla bağlantı kuruyor. Maserati’nin karakteristik tasarım imzasını net bir şekilde attığı Levante’nin ön çamurluğa entegre üç adet havalandırma kanalı, “Saetta” logolu trapezoit C sütunu ve çerçevesiz kapı camları ön plana çıkıyor. Arka kısma damgasını vuran eğimli arka cam ve aerodinamik hatlar ise tipik yüksek performanslı spor otomobil unsurları olarak dikkat çekiyor.

Levante’nin şasisi; her bir Maserati için olağan olan üstün asfalt performansı, tutunma seviyesi düşük yüzeylerde üstün yol tutuş ve mükemmel off-road performansı özelliklerini bir arada sunacak şekilde tasarlandı. Zengin standart ekipman seviyesiyle dikkat çeken yeni SUV’un tüm versiyonlarında; farklı sürüş modlarına gore elektronik olarak uyarlanabilen sertlik ve yükseklik ayarlı havalı süspansiyon sistemi, akıllı dört tekerlekten çekiş sistemi Q4 ve markanın yeni SUV modeli için optimize edilen 8 kademeli otomatik şanzıman standart olarak sunuluyor. Yeni Maserati SUV’u Euro 6 egzoz emisyon normlarını yerine getiren hem benzinli hem de dizel motorlarla donatılmış olarak yollara çıkacak.