Maserati sahiplerinin başı ağrımaya devam ediyor. Çünkü lüks crossover’ları Levante'nin şanzımanı kendiliğinden boşa geçiyor ve bunun düzelmesi için bir yazılım güncellemesi gerekiyor. Sorundan etkilenen araçların 3,299’u ABD’den 507’si ise Kanada’dan.

Maserati’nin yaptığı açıklamaya göre, durum 3 km/s gibi düşük hızlarda ve dur kalk şeklinde ilerlerken gerçekleşiyor. Bazı durumlarda motorun kapanması bile söz konusu.

Maserati, ilk olarak 18 Ekim 2016'da Çin'de bir şoför tarafından bu konuyla ilgili bir şikayet aldı. Soruşturma sonucunda, sorunun nedeni 9 Kasım'da tespit edildi ve şirket, bunun için bir düzeltici geliştirmeye başladı. Otomobil üreticisi, 11 Aralık'ta konuyla ilgili bir başka rapor aldı. Maserati mühendisleri, yazılım güncellemesini 20 Ocak'ta tamamladı. Maserati bayileri, motor kontrol modülü yazılımını güncelleyecekler ve geri çağırmalar ise 31 Mart'ta başlayacak.

Böyle bir geri çağırma size tanıdık gelebilir. Bu onun biraz daha kapsamlı hali. Maserati Aralık 2016'da, düşük hızlarda vites kutusunun boş konuma geçmesi ile ilgili 2017 model Levante'nin 1,515 örneğini çağırmıştı. İlk yazılım düzeltilmesi yapıldıktan sonra şirket bunun işe yaradığından emin olmak için bir süre bekledi. Şirket bu doğrulama sürecinde geri çağırma kampanyasına yeni crossover’lar ekledi. Bu geri çağırma da bunun bir parçası.

Şirket ayrıca, Ghibli, Levante ve Quattroporte’nin 39,381 örneğini yangın riski nedeniyle geri çağırmıştı.