İtalyan marka iki sedan modeli Ghibli ve Quattroporte'ya 2018 yılında Levante'ye uyguladığı Trofeo formülünü adapte etti. Kaputları altında Ferrari'nin ürettiği çift turbo beslemeli 3.8 litrelik V8'in yattığı Ghibli Trofeo ve Quattroporte Trofeo tam 589 bg güç, 730 Nm tork üretiyor. 326 km/h'lik azami sürat değeri ise araçları Maserati'nin gelmiş geçmiş en hızlı sedanları yapıyor. Maksimum hız ve motorun ürettiği güç ile tork aynı olsa da Ghibli Trofeo, biraz daha hafif olduğu için 4.3 saniyede 100 km/h hıza ulaşıyor. Quattroporte'nin bu görevi tamamlaması ise 4.5 saniye sürüyor. 

Levante Trofeo, gücünü yola dört tekerlekten çekiş sistemiyle aktarıyordu ancak dört kapılı modellerdeki tek aktarım seçeneği arkadan itiş. Aktarımı sağlayan vites kutusu ise ZF imzalı 8 ileri tam otomatik. Ghibli Trofeo ve Quattroporte Trofeo, Ferrari'nin motorunun yanı sıra kırmızı rengini de almış. Dış tasarımda standart modellerden ayrılmayı sağlayan bir dizi kırmızı süsleme, Alfieri konseptini ve 3200 GT'yi andıran yeni stop lambaları, elden geçirilmiş ön yüz ve karbon fiber parçalar içeren ön ızgara Trofeo versiyonlarının görsel anlamdaki farkları olarak öne çıkıyor.

Maserati, Ghibli Trofeo'ya daha iyi soğutma sağlayan yeni bir kaput da eklemiş. Her iki sedan modeli de yere 21 inç çaplı jant-lastik kombinasyonu ile basıyor. Değişimler kabinde de sürüyor. Trofeo modelleri kendilerine has döşemeler ile öne çıkarken yenilenen multimedya sistemi (artık 10.1" ekrana sahip) eskiye oranla hem daha iyi çözünürlük sunuyor hem de daha yeni bir yazılıma sahip.