Maserati'nin ilginç bir şekilde grup kardeşi Fiat 500 temelli bir hot-hatch aryışına girdiği iddia ediliyor. Her ne kadar elimizdeki resim bir çizimden ibaret olsa da kimi hot-hatch meraklılarını heyecanlandırmaya yetecektir.

Bu minik otomobilin adı Maserati 500. Şimdilik yalnızca Maserati ızgarası ve Fiat 500 gövdesi üzerine eklenen hava girişleri ve performans jantları ile oluşan bir çizimden ibaret. Otomobilin kuşkusuz GranTurismo, Quattroporte ve Levante SUV gibi yakıt tasarrufu sağlayan bir model olacağı bir gerçek.

Otomobilin gücünin191 bg’lik 1.4 litrelik turboşarjlı motordan geleceğini tahmin etmek çok da zor olmasa gerek. Tüm bu güç, manuel şanzıman aracılığı ile ön tekerleklere aktarılacak.

Her ne kadar markadan böyle bir otomobilin gelecek olması birçok kişiyi heyecanlandırsa da aracın esas üretim amacını tahmin etmek çok da zor değil. Çünkü buna benzer bir model İngiliz otomobil üreticisi Aston Martin'den de gelmişti: Cygnet. Toyota Aygo temelli Cygnet'in öncelikli hedefi İngiliz üreticinin V8 ve V12 motorlu abilerinin emisyon ortalamasını düşürmekti. Maserati'nin de 500 hamlesiyle bunu düşündüğü aşikar.

Maserati bu ateşli hatchback’in ne kadara mal olacağına dair bir açıklama yapmadı ancak bir Maserati modeli olması ve yakıt tasarrufu özellikleri ile çok da ucuz olacağını sanmıyoruz. Fiat 500 Abarth'ın neredeyse iki katı bir fiyat bizi bekliyor olabilir.