Ülkemizde Tofaş çatısı altındaki FerMas tarafından temsil edilmekte olan Maserati markası için yeni bir atılımı ifade eden Grecale, konfor ve lüksü performans ile birleştirecek. Maserati’nin pek çok modeli gibi adını bir rüzgârdan alan yeni SUV’u “Grecale” Türkiye’de satışa sunuluyor. 2021 yılını yüzde 100 büyüme ile Türkiye Pazarı’nın En Hızlı Büyüyen Markası olarak kapatan Maserati, Orta-Sınıf Lüks SUV sınıfındaki yeni oyuncusu Grecale ile 2022 yılında da Pazar performansını iki katından fazla artırmayı hedefliyor. Türkiye’de son dönemde önemli bir atılım içerisinde olan Maserati, Ghibli ve Levante Hybrid modellerinin yanında Grecale ile pazardaki varlığını daha da güçlendirecek.
Temmuz ayından itibaren Türkiye yollarıyla buluşacak olan Grecale, 530 beygirlik V6 dışında 300 ve 330 beygirlik iki hibrit motor seçeneğiyle tüm gereksinimleri karşılayacak. Grecale ailesine 2023 yılında Maserati tarihinin “ilk yüzde 100 elektrikli SUV”u “Folgore”nin katılmasıyla da ürün gamı tamamlanacak. Lüks otomobil pazarında en fazla kadın tüketiciye sahip segment olan Orta-Sınıf Lüks SUV segmentine Grecale ile adım atan Maserati, böylelikle Türkiye’de daha fazla kadın kullanıcıya hitap edecek. Grecale aynı zamanda, sporu ve yüksek performansı seven; dinamik bir yaşam tarzına sahip kullanıcıların da tercihi olacak.
 
Ülkemize 100 adetlik kota ile gelecek olan Maserati Grecale, 3.250.000 TL’lik başlangıç fiyatıyla satışa sunuluyor.
 
Konfor, Lüks ve Performansı Birleştiren Tasarım ve Üç Farklı Versiyon
Grecale'nin tasarımı, Maserati'nin MC20 ile başlattığı ve her yeni modeli diğerlerinden ayıran yeni bakış açısını yansıtıyor. Kabin içinde göze çarpan görsel öğeler arasında geleneksel Maserati saati yer alıyor. Grecale’nin dış tasarımı da onu Maserati’nin geleneksel tasarı anlayışına sadık ve modern bir otomobil olduğunun altını çiziyor. Otomobilin önünde konumlanan alçak ve heybetli ızgarası ve karbon fiber kullanımlarıyla vurgulanan kıvrımlı gövde profili dikkat çekiyor. Aracın arka kısmında Giugiaro 3200 GT'den ilham alan bumerang stili lambalar ve tasarımdaki coupé etkisi tıpkı bir spor otomobil hissi uyandırıyor. Böylelikle Grecale daha da çarpıcı bir görünümüne kavuşuyor.
 
Grecale; GT, Modena ve Trofeo olmak üzere üç farklı versiyon ve temayla satışa sunuluyor. Grecale GT, dört silindirli 300 beygirlik mild hibrit sistemiyle şehir içi kullanımı çağdaş minimalizm temasıyla birleştiriyor. Bu versiyon tüm kullanıcılara ve onların dinamizmine, ilgi alanlarına ve aynı zamanda sürekli kendini kişiselleştiren bir tasarım arayışına hitap ediyor. Grecale Modena, dört silindirli 330 beygirlik yarı hibrit sistemiyle, doğa tutkunlarına hitap ediyor. Daha fazla performans isteyenler için üretilen Grecale Trofeo ise 0-100 km/s hızlanmasını 3,8 saniyede tamamlıyor ve 285 km/s’lik azami hıza ulaşabiliyor. Grecale Trofeo, 530 beygirlik güçlü V6 motorun sağlamış olduğu üstün performansla, daha çok güç ve adrenalin meraklılarına hitap ediyor. Sürüş deneyimini en üst düzeye çıkarmak üzere, Comfort, GT, Sport, Corsa (sadece Trofeo’da sunuluyor) ve Off-Road olmak üzere beş farklı sürüş modu Grecale’nin karakterini kullanım gereksinimlerine uygun bir hale getirmesini sağlıyor.
 
Güncel Teknolojiler ve “Maserati Connect”
Grecale’nin iç mekânı teknolojik anlamda da göz dolduruyor. Dijital ekranlar ve dokunmatik yüzeylerle benzersiz bir deneyim sunan kabinde geleneksel gösterge paneli dışında 12,3 inçlik; bugüne kadar bir Maserati’de kullanılan en büyük orta ekran yer alıyor. Kabinde ayrıca yeni dijital saat ile kumanda paneliyle 8,8 inçlik ekran görsel ve işlevsel açıdan yenilikçi bir kullanım deneyimi yaşatıyor. Sürücüsüne en iyi teknolojiyi sunan Grecale’de, arka koltukta seyahat eden yolcular için de üçüncü bir ekran bulunuyor. Grecale, kabin içerisinde benzersiz bir konfor sunarken aynı zamanda benzeri olmayan bir ses deneyimi de yaşatıyor. Motorun Maserati’ye özgü sesine ek olarak kabin içerisinde 3-Boyutlu gerçek deneyim sunan Sonus Faber Premium ses sistemi yolculukları çok daha keyifli hale getiriyor.
 
Grecale, yeni bilgi-eğlence sistemi Maserati Intelligent Assistant (MIA) Multimedya ve isteğe bağlı olarak sunulan Head-up Display de dahil olmak yenilikçi donanımları da kullanıcısına sunuyor. Grecale, sürücüsünün kullanım tercihlerine göre tamamen kişiselleştirilebilen ve yüksek performanslı bir “Kullanıcı Deneyimi” sunan güçlü işletim sistemine sahip MIA (Maserati Akıllı Asistan) bilgi-eğlence sistemi sunuyor. Araç içindeki deneyim, son teknoloji bilgi-eğlence sisteminden ve Maserati Connect ile yönetiliyor. Bu sayede Grecale, bağlantılı araç teknolojisiyle de müşteri deneyimini en üst seviyeye taşıyor. “Maserati Connect Programı” sayesinde gelişmiş bağlanabilirlik çözümleri sunan Grecale; kullanıcısına otomobilinin durumu takip edebilmesine olanak sağlıyor. Ayrıca servis zamanı geldiğinde gerekli bildirimleri vererek hayatını kolaylaştırıyor. Maserati Connect aynı zamanda acil durumlarda ve çalınma durumunda yardım sağlayarak güvenliği iyileştiriyor. Kullanıcı, akıllı telefon, akıllı saat veya sanal kişisel asistanlar (Amazon Alexa ve Google Assist) aracılığıyla Connect Uygulaması üzerinden Maserati’siyle her an iletişim kurabiliyor.