Mercedes tarihinin AMG ile birlikte en önemli parçalarından birisi olan Maybach‘ın, otomobil dünyasındaki limitleri belirleyenlerden birisi olduğunu bilmeyenimiz yok. Kendi içerisindeki macerasında ilk olarak başlı başına bir marka olarak doğan, beklenen satışların elde edilememesinin ardından farklı bir oluşum içerisinde Mercedes çatısı altına giren bu önemli ismin geleceğiyle ilgili önemli gelişmeler bizleri bekliyor.

Geride bıraktığımız ekim ayı içerisinde yapılan açıklamalar doğrultusunda tekrardan başlı başına bir marka olarak yapılanacağına dair mesajların verildiği Maybach cephesi, bağımsız tasarımcıların da sıklıkla projelerinin merkezinde yer alıyor. Son gelişmelerin ardından daha da ilgi odağı haline geleceğini düşündüğümüz marka, aradan geçen kısa sürenin ardından heyecan verici bir tasarım çalışmasıyla karşımıza çıkıyor. Güney Koreli tasarımcı Dahye Jeong tarafından hayata geçirilen projenin opera binasından ilham alınarak geliştirilmiş olması da ilgi çekici noktalarından birisi.

Maybach Opera adının verildiği projenin otonom sürüş odaklı olarak şekillendiği net bir şekilde anlaşılabiliyor. Ön bölümden başlayıp arka tarafa doğru oval hatlar üzerine şekillenen modelde geleneksel ışıklandırma karakterinden farklı bir yapı karışımıza çıkıyor. Gövdeye entegre slim formda yer verilen tasarımda tavan bölümünün tamamen cam olarak şekillenmesi de, genel yapıya oldukça etkileyici bir görünüm katıyor.

Mercedes’in Maybach serisinin geleceğiyle ilgili hayata geçirdiği son konsept projeleri aklımıza getirdiğimizde, Opera tasarımının kenara not edilmemesi için hiçbir neden yok. Siz de çalışmayla ilgili düşüncelerinizi yorum olarak bize iletebilirsiniz.