Mazda markanın lokomotif modeli Mazda 6 SKYACTIV teknolojisini daha da geliştirdi ve 2017 yılına hazırladı. Yeni SKYACTIV- VEHİCLE DYNAMICS teknolojilerinin ilki olan G-Vectoring Control yol koşulları ne olursa olsun virajları yumuşatıp yeni bir sürüş zevki seviyesi sağlıyor. SKYACTIV-D dizel motorlarında motor sesini azaltıp hassaslığı arttıran yeni sistemleri bulunuyor.   Mazda’nın gelişmiş güvenlik sistemlerinin birkaçı gelişmiş kamera teknolojisinin eklenmesiyle daha da faydalı hale getirilmiş. Sağladığı özellikler ile konfor daha yeni ve daha iyi ekranlar, yeniden tasarlanmış bir direksiyon simidi ve daha sessiz bir kabin gibi gelişmeler sayesinde elde edildiği belirtiliyor.

Mazda’nın 2017 Mazda 6 için hedefinin mükemmel bir sürücü-araç ilişkisinin temelini oluşturan bir amiral gemisi sağlamak olduğu belirtiliyor.  Aslında oldukça basit bir konsept: Sürücü direksiyon simidi, pedal ve vites kolu gibi kontrollerle girdi sağlıyor.  Araç ise bu arada ona söyleneni yapıyor ve   geri bildirim sağlıyor.   2017 Mazda 6 da böylelikle (2017 Mazda 3 ile birlikte) Avrupa’da motor güç çıkışını özellikle de virajlarda hassaslığı ve stabiliteyi arttırmak için düzenleyen ve dünyada eşi bulunmayan G-Vektoring Kontrolü teknolojisine sahip ilk model olacak. Yeni SKYACTIV- VEHICLE DYNAMICS teknolojileri arasındaki ilk sistem ve SKYACTIV motor, şanzıman ve platformlar üzerinde entegre Jinba Ittai-geliştiren kontrol sağlayan bir insan odaklı araç geliştirme yaklaşımı ürünü olduğu belirtiliyor.

Mazda’nın yeni amiral gemisi aynı zamanda Mazda 6’nın SKYACTIV-D 2.2’sinde bulunan dizel vuruntusu bastırma teknolojisi ile turboşarj destek kontrolü teknolojisindeki yenilikler sayesinde daha da gelişmiş. Yeni bir ön kameranın eklenmesiyle güvenlik de arttırılmış. Aracın otomatik frenleme gibi AKTIVSENSE aktif emniyet sistemlerinin menzili ile etkinlik alanını genişletip yaya ve trafik işareti tanıma fonksiyonları eklenmiş.

2017 Mazda 6 ile üç i-ACTIVSENSE gelişmesi piyasaya sürülecek ve bunlar çeşitli sistemlerin fonksiyonlarını geliştiren yeni bir ön algılama kamerası ile ön plana çıkartılmış. Bunlardan birincisi Gelişmiş Akıllı Şehir Fren Desteği’dir (Gelişmiş SCBS). Sistemin yakın kızılötesi lazerinin yerini alan ön algılama kamerası ön algılama hızı aralığını 4-30 km/sa hızından 4-80 km/sa hızına çıkarmakla kalmayıp yayaları da algılayabilmektedir.

Akıllı Fren Desteği (SBS) de otomatik frenleme hız aralığını genişletmiştir, bu durumda bu artış mevcut 77 GHz mikrodalga radarı destekleyen ön algılama kamerası sayesinde 15 – 145 km/sa hızından 15 – 160 km/sa hızına çıkmıştır. SBS öndeki araçları takip eder ve aradaki mesafenin tehlikeli bir şekilde azaldığını algılarsa öncelikle sesli ikazda bulunur ve frenleri hazırlar, sürücünün harekete geçememesi durumunda da frenleri kullanmış.

Trafik İşareti Tanıma (TSR) hız sınırı ve “giriş yasak” işaretlerini tanımak için yeni kamerayı kullanır ve sürücüyü Aktif Sürüş Ekranı üzerinden bilgilendiriyor. Sınırı aşmaları durumunda sürücüleri görsel ve işitsel olarak ikaz ediyor.

Mazda, gelişmiş teknolojileriye 2017 yılında daha iddialı rakamlara ulaşmak üzere girmeye hazırlanıyor.