Mazda MX-5 RF (Retractable Fastback), bugün başlayacak olan 2016 Goodwood Hız Festivalinde görücüye çıkacak. Mart ayında New York’taki dünya prömiyerinin ardından yeni modelin, Avrupa prömiyeri Mazda’nın Goodwood etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek. Tüm zamanların en iyi satış rakamlarına sahip efsane roadster’ın geçmişi, bugünü ve geleceğine odaklanan Mazda standında aynı zamanda üretilen 1 milyonuncu MX-5 (Nisan’da Japonya’da) MX-5 Spyder ve MX-5 Speedster konseptleriyle yer alacak.

MX-5 RF, bir önceki neslin açılabilir sert tavan mirasını devam ettiriyor. Yeni tavan, araç 10 km/s hıza kadar hareket ettiği durumlarda bile bir düğmeye basarak açılabilir. Bir önceki modeli gibi en hızlı açılabilir tavanlardan birine sahip olan MX-5 RF, yeni nesil yumuşak tavanlı MX-5 ile aynı şekilde KODO tasarım dilinden ilham alan gövdesine mükemmel uyum sağlayan farklı yeni hatlarıyla elektrikli tavanın pratikliği ve kullanışlığını bir araya getiriyor. Direksiyon ve süspansiyon ayarlarında iyileştirme yapılan MX-5 RF, mükemmel dengeye sahip kardeşi gibi her santimetreyi çok iyi kavrıyor ve (hiç de şaşırtıcı olmayan bir şekilde) tavan kapalı olduğunda çok daha sessiz bir kabin ortamı sağlıyor. 

Bu yılın başında, dördüncü nesil MX-5 prestijli otomobil yarışmasında Yılın Otomobili ve Yılın Otomobil Tasarımı ödüllerinin her ikisini de alan ilk model olarak tarihe geçti. Geçtiğimiz son baharda Avrupa’ya getirilen “ND”, bugüne kadar kazandığı en az 70 ödül ilk üç MX-5 neslinin kazandığı 225 ödülün yanındaki yerini aldı. MX-5 RF, Avrupa’da 2017 yılının başında satışa sunulacak.

Goodwood’un müdavimlerinden olan Mazda, geçtiğimiz yıl yarış mirasını gözler önüne sermişti: İki Mazda yarış aracının Goodwood House önündeki 40 metre yüksekliğindeki heykelleri çelik halatlardan oluşan bir döner pist üzerinde gök yüzüne uzanıyordu. Bunlardan biri tam olarak 25 sene önce bugün, pistonsuz bir motor ve bir Asya markası olarak 24 Hours of Le Mans yarışını kazanan ilk araç olan Mazda 787B idi. Festival, Chichester, İngiltere yakınlarındaki Goodwood arazisinde tüm hafta sonu boyunca gerçekleştirilecek.