Tasarımcılar, vintage roadster modellerinden ilham aldı.  MX-5 Spyder’da bikini top, Cıva Gümüşü renginde dış tasarım, karbon fiber aero kiti, ızgara girişi, hafif 17 inç Yokohama ADVAN Racing RS II tekerlekleri ve Spinneybeck PRIMA doğal sırçalı deri kabin dikkat çeken özellikler arasında yer alıyor. MX-5 Speedster ise, eski tarz saçları uçuşturan spor otomobili tecrübesi vermek için ön cam yerine deflektör gibi roadster modeli özüne döndüren özelliklere sahip. Mazda, karbon fiber kapılar ve koltuklar ile özel yapım 16-inç RAYS 57 Extreme Gram Lights tekerleklerle otomobilin ağırlığını azaltma tutkusunu bu modellerde daha da ileri götürdü.  Speedster yalnızca 943 kg ağırlığı ve ayarlanabilir coilover süspansiyon sayesinde MX-5'ten 30 mm daha kısa boyuyla dikkat çekiyor.

Mazda Kuzey Amerika Operasyonları’nda tasarım müdürü olan Ken Saward hem MX-5 Spyder hem de MX-5 Speedster, MX-5’in temel güçlü özelliklerinin altını çizen taviz vermeyen tasarımlar olduğunu belirtti. Saward ve Mazda’daki diğer çalışma arkadaşları bu iki konsepti oluştururken birçok satış sonrası parça tedarikçisi ve performans atölyesiyle işbirliği yaptı. Saward şunları kaydetti,  “Yepyeni 2016 MX-5 ile, lokomotif spor otomobil modelimizde satış sonrasının misyonuna sadık kalırken ne kadar yaratıcı işler yapabileceğini görmüş olduk.”

MX-5 Spyder ve MX-5 Speedster, Las Vegas Fuar Merkezi  Kuzey Salonda yer alan 11647 numaralı Mazda standında sergileniyor. Her yıl gerçekleştirilen SEMA Show, Specialty Equipment Market Association (Uzmanlık Aletleri Pazar Birliği) tarafından düzenlenen ve otomobil satış sonrası uzmanlık ürünlerinin bir araya geldiği ticari bir fuar olup 2015 etkinliği 6 Kasım’a kadar ziyaret edilebilecek.