McLaren'ın 650S'in yerine geçecek olan "P14" kod adlı modeli, firmanın Super Series yelpazesinin ikinci jenerasyon modellerinin ilki olacak. Woking merkezli marka, Monocage II isimli karbon fiber şasi yapısını taşıyacak ilk araç olacak yeni süper otomobiline ait ilk detayları yayınladı. Yeni otomobilin dayanımı ve rijitliği (esnemezliği) artarken, ağırlığı azalacak.

Kuru ağırlığı 1,283 kilogram gelecek olan P14, hâlihazırda piyasada bulunan 650S'ten yaklaşık 18 kg daha hafif. McLaren, yeni aracın segmentinin en hafifi olacağını belirtti. Firmanın Track22 iş planına göre, bahsi geçen otomobilin ilk 15 örneğinde yol tutuşu ve kararlılığı arttırmak adına ağırlık merkezi biraz yere yaklaştırılacak.

650S'in halefine giriş, daha geniş kapı alanı ve alçaltılmış kapı eşikleri sayesinde kolaylaşacak. McLaren, "P14" kod adlı aracın sürücülere "her açıdan harika bir görüş açısı" sunacağını kaydetti. Bu durumda süper otomobil günlük kullanıma daha uygun olacaktır. Müşteriler, ekstra ücret ödeyerek A sütununun içindeki karbon fiber yapıyı gösteren "Visible Monocage - Görünür Monocage" özelliğini araçlarına ekleyebilecek.

650S'in yerine geçecek otomobilin 7 Mart 2017'de, Cenevre Otomobil Fuarı'nda görücüye çıkarılacağı kesin gibi. Araca dair tüm detaylar, görüntüler ve fiyat bilgileri aynı ay içerisinde sizlerle olacaktır.