McLaren için zaman değişiyor. Cenevre Otomobil Fuarı'nda, Super Series'in yeni modeli 720S'i görmek için gün sayıyoruz. Üretici, önümüzdeki altı yıl içinde 1.4 milyar dolarlık büyük bir yatırımın parçası olarak, halihazırdaki ürün gamına ek olarak 15 yeni modeli piyasaya çıkarmayı planlıyor. Hbirit modeller ve hatta tamamen elektrikli bir supercar da fikirler arasında. McLaren, 2022 yılına kadar kendi ürün gamının yüzde 50'sinin hibrid güç aktarma organlarına sahip olacağını söyledi. Bazı haberlere göre bu rakamın 2025 yılına kadar yüzde 100'e çıkması bekleniyor.

Şu anda, üreticinin tek melezi McLaren P1, ancak on yıldan daha kısa bir sürede, tüm ürün grubunun hibrid teknolojisi ile güçlendirilmesini hedefliyor. McLaren CEO'su Mike Flewitt, "2025 yılına kadar yüzde 100 melezleşmeye geçme hedefimiz gelecekteki zorlu emisyon hedeflerini karşılamanın tek yoludur." dedi. "Gerçekten, elektrik, McLaren ve nihayetinde endüstriyi bütün olarak yönetmenin yol olduğuna inanıyorum". Gelecek ay Cenevre'de tanıtılacak olan 720S Super Serisi hibrid teknolojisi benimsemeyecek olsa da, muhtemelen onlara öncül niteliğinde olacak. Flewitt, McLaren'in gelecekte M838T 3.8 litrelik ikiz turbo V8 modelinin imalatını artık alamayacağına ima etti. Bu da daha düşük kapasiteli V8 veya V6 ile değiştirilebilir.

"Birkaç yıl içinde yanma motoru ve elektrik motorları arasındaki güç dengesinde bir değişiklik göreceksiniz." diye açıkladı.
McLaren'in yeni hibrit sistemlerinin geliştirilmesi, mevcut düzenleme ile kıyaslandığında maliyetleri önemli ölçüde düşüren yeni karbon şasi üretim tesisi ve 2018 yılına kadar yılda 5.000 ünite üzerinde büyüme tahminiyle mümkün hale geldi. McLaren'in BMW ile yakın zamandaki işbirliğinin, ileride BMW motorlarını McLaren'larda görmeye başlamanız ya da tam tersi durumun gerçekleşmesinden endişeleniyorsanız bu o anlamına geliyor, korkmayın. Flewitt, "Bunlar hala kendi tarafımızdan geliştirilen McLaren motorları olacak." dedi. Ferrari'nin ise 2019 yılına kadar sadece hibrit araç yapmayı planladığı benzer hedefleri var.