McLaren’ın efsanevi F1'inin halefi olan BP23 projesi 2019 yılında yollara inecek. McLaren’ın şimdiye kadarki ikinci ısmarlama üzerine yapılan otomobil projesi olacak ve söylenene göre bu otomobil, MSO’nun üreteceği gelecek birçok özel modelin öncüsü olma niteliği taşıyor. Şirket, her yıl “iki ya da üç” tane özel tasarım otomobil üretmek istiyor.

MSO patronu Ansar Ali, müşterilere kendi otomobillerini geliştirmek için şirketle birlikte çalışma fırsatı vermek istediğini söyledi. Üretilecek bu özel otomobillerin halka tanıtılıp tanıtılmaması konusu ise tamamen müşterileri tercihine kalmış bir durum. Şirket, özelliklerine bağlı olmakla birlikte 18 ay gibi kısa bir sürede ısmarlama otomobil üretme olanağına sahip.

Ali, daha fazla ısmarlama araç olsa bile bunun McLaren’ı asıl işinden uzaklaştırmayacağını söylüyor. “Ismarlama otomobiller, yeni materyaller, teknoloji ve Ar-Ge için kullanışlı birer test yatağı oluyorlar.” dedi.

BP23 süper otomobili, 2012'de piyasaya sürülen 12C tabanlı X-1'i izleyecek. Dünya çapında sadece 106 örnekle sınırlı olacak. Söylentilere göre, 916 bg’lik güç sağlayan markanın hypercar'ı P1'den daha fazla güç sağlayacak olan 4.0 litrelik V8 motora sahip olacak.

BP23, selefi F1'in izinden giderek ortadan direksiyonlu üç koltuklu oturma pozisyonuna sahip olacak. Şirket, projenin McLaren'in şimdiye kadarki en güçlü ve en aerodinamik yol otomobili olacağını belirtiyor. McLaren’ın patronu Mike Flewitt otomobilin, "yüksek düzeyde performans ve sürücü entegrasyonu" sağlayacağını açıkladı.