Elektrikli araç teknolojisi hızla gelişiyor ve EV'lerin burada kalacağını anlayan artık yalnız Tesla değil. Haberlere göre, İngiliz süperspor otomobil şirketi McLaren de ileri dönük teknolojiye yabancı değil ve bu konudaki şansını kaçırmamak için, gelecekte bir süper otomobil için tamamen elektrikli bir güç aktarma organı geliştirme olasılığını değerlendiriyor. Geçen sene ortaya çıkarılan McLaren'in Track 22 programına göre İngiliz firma, ürün yelpazesinin yarısını 2022 yılına kadar hibritleştirecek. Bu, yeterince yapılabilir gibi görünüyor, ancak 2023'ün başlarında ne olur?

Bu, P1 hypercar'ının halefinin geleceğini düşünürsek ve McLaren hala daha şimdiye kadar bunun saf bir EV olacağı ihtimalini göz ardı etmedi. Her şeyden önce, Track 22'nin hedeflerinden bir diğeri, Birleşik Krallık'ta kurulu Woking şirketini EV araçlarla dolu bir gelecek için hazırlamak. Bir EV hypercar üretimini seçmek aynı zamanda bazı avantajlar da beraberinde getiriyor; bunlardan biri, batarya yerleşiminden dolayı konvansiyonel benzinli araçlara kıyasla daha alçakta bir ağırlık merkezi olması. McLaren'in ünlü ve ortada konumlandırılmış motor konfigürasyonu, elektrikli motorlar ve piller için uyarlanabilir. Ayrıca diğer bir dikkat çeken nokta, McLaren Applied Technologies'in Formula E'yi gelişmiş pillerle beslediği gerçeğidir.

Yukarıda bahsedilen her şey göz önüne alındığında, McLaren'in önümüzdeki yedi yıl içinde bir EV süpersporunun veya hypercar ının cesur adımını atması, hem teknik hem de işle ilgili olarak tamamen mümkündür. McLaren, Ferrari gibi daha geleneksel bir teknoloji ve tasarım geçmişi olarak adlandırılan yükü taşımadığından, yeni teknolojilerin en üst noktasında olmak birinci derecede konumundadır. Sadece P1'in halefi bunu tam anlamıyla gösterebilmenin en iyi yolu olabilir.