4 ayrı kategoride, 2 ayak üzerinden koşulacak otokros yarışları Menemen Seyrek’de oluşturulan yeni parkurda yapılacak.

Sporcular Cumartesi ve Pazar günleri organize edilecek iki ayrı otokros yarışı ile Atatürk Kupası’nda 3 ayağı geride bırakarak sezonu yarılamış olacaklar. 9 Eylül Otokros 1. yarışı 11 Eylül Cumartesi günü saat 9:30 da yapılacak idari kontrol ile başlayacak ve 11:00-12:00 saatleri arasındaki antrenman turları ile devam edecek. Yarış toplam 10 tur olarak iki ayrı bölümde 12:30-16:30 saatleri arasında koşulacak, saat 17:00 de yapılacak ödül töreni ile son bulacak. 12 Eylül Pazar günü ise 9 Eylül Otokros 2. yarışı aynı program ile yapılacak, sporculara kupaları verilerek yarışlar tamamlanacak.

AYOSK Başkanı Mithat Diker 11 – 12 Eylül tarihlerinde Menemen Belediyesi ile birlikte heyecan dolu bir hafta sonu yaşatmak için çalıştıklarını belirterek, Menemen ve İzmirli spor severleri otokros yarışlarını izlemeye ve piknik yapmaya davet etti. Otomobil tutkunlarının her zaman olduğu gibi büyük ilgi göstermesi beklenilen yarışta, AYOSK Başkanı Mithat Diker’de start alacak.

9 Eylül Kurtuluş Haftası Etkinlikleri içerisinde de yer alan organizasyonun yapılacağı 800 metre uzunluğundaki Menemen Otokros Parkuru, Seyrek – Foça yolu üstünde bulunan Bakırçay Üniversitesi’ni 2,5 kilometre geçtikten sonra sol tarafta yer alıyor.