Hemen her segmentte olduğu gibi Otomobil üreticilerinin kıyasıya mücadelesi kompakt sınıfta da son sürat devam ediyor. Özellikle bu rekabet BMW, Mercedes ve Audi arasında gerçekleşiyorsa durum bir kat daha keyifli hale geliyor elbette. BMW’nin 1 Serisi ve Audi’nin A3 ile birlikte kompakt sedan liginde seyrettiği dönem artık Mercedes’in de rekabete dahil olmasıyla yeni bir boyut kazanacak gibi gözüküyor. Markanın Şangay Otomobil Fuarı kapsamında tanıttığı A Sedan konsepti bu ailenin yanı sıra diğer modellerde de kullanılacak olan tasarım dilinin de ilk ipuçlarını barındırıyor. Bu da A-Serisi’nin yanı sıra B ve C ailesinde de bu tasarım dilini ileriki süreçte göreceğimiz anlamına geliyor.

Mercedes’in kompakt segment araçlarında yer vereceği tasarım dilinin ilk kez kullanıldığı konsept olan A Sedan’ın ebatlarına baktığımız zaman 4.570 milimetrelik uzunluk, 1.870 milimetrelik genişlik ve 1.462 milimetrelik uzunluk değerleriyle karşılaşıyoruz. Mercedes’in özellikle GT-R ile ikon haline gelen ön ızgarasının izlerini koruduğunu gördüğümüz tasarımda 20 inç büyüklüğünde jantlara yer veriliyor. Özellikle hatchback formu üzerinden sedana devşirilecek olan modellerle ilgili yapılan en büyük eleştiri arka tarafa doğru gidildikçe hatchback modele göre tasarımın bozulduğu üzerine gerçekleşir.

Mercedes’in A Sedan konseptinde bu işi tıpkı Audi’nin A3 Sedan da olduğu gibi başarılı bir şekilde yaptığını söylemek mümkün.

Mercedes’in iç tasarımını gizli tuttuğu konseptin önemli özelliklerinden birisi ışıklandırma grubunda yer alıyor. Marka yetkilileri tarafından UV boya ile kaplandığını belirtilen ışıklandırmalar gün içerisindeki ışık durumuna, araç mesafesine göre farklı renklerde yansıma yapıyor. Bir açıdan dinamik far olarak nitelendirebileceğimiz bu ışıklandırmalar da önümüzdeki modellerde geliştirilmiş olarak karşımıza çıkacak. Mercedes için önemli bir kilometre taşı olacak olan A-Serisi Sedan ile asfalta inecek olan bu tasarımın meraklılarından nasıl bir tepki göreceğiyse merak konusu.