Mercedes, uzun süredir süper güçlü bir AMG GT Black Series için araçtan daha da fazla güç elde etmeye çalıştığını ima etmişti. En son duyduğumuz Black Series, fabrikadan 2018'de GT serisine bir veda olarak showroom'lara girecekti. Ancak, patron Tobias Moers ile yapılan röportajda yapılan yorumlar, Black Series'in üretim ihtimalini ciddi şüpheyle soktu.

Firmanın gelecekteki planları hakkında konuşan Moers, Alman üreticisinin 2017 Detroit Otomobil Fuarı'nda AMG GT C'nin lansmanının ardından yeni nesil GT üzerinde çalışmakta olduklarını doğruladı. GT'nin bir sonraki yenilemesinde yapılacak iş artık öncelik olduğundan, Mercedes'in sadece bir GT Black Series yapmayı haklı gösterecek sebepleri olmadığı görülüyor. Moers, "Tam kapasite çalışıyoruz, portfolyoyu geliştirmemiz gerek." dedi. "Dolayısıyla (bir Black Series) böyle bir araba yapmak için özveri gerektiriyor. GT R'da bu adanmışlık vardı. Gelecek nesille ilgili yaşam döngüsü bilgisini üzerinde çalıştığımız bir şey olduğumuzu hayal edebildiğiniz gibi, bunu yapmamız gereken yer olmalı "dedi.

Belki de bu, kendi kendini gerçekleştiren bir kehanette, portföyünü genişleterek, çok çalışarak, belki de, Black Series yapmak için yeterli alanımız olmadığı anlamına geliyor "dedi. Uzun süredir dolaşan söylentilere göre Porsche Panemera'nın rakibi hakkında da ipuçları ortaya çıktı. GT4 varyantının, 600 beygir güce sahip ve 2019'da piyasaya çıkacağı söyleniyor. "Tüm söylentiler yanlış deği0.l" dedi Moers. Black Series'in iptal edilmesi gerekebileceği haberi şüphesiz hepimizi hayal kırıklığına uğrattıysa da, F1'in ilham verdiği Project One'ın bu yılki Frankfurt şovunda yer almasıyla muhtemelen hepsini unutacağız.