Alman otomobil devi Mercedes, AMG GT Black Serisi’ni tanıttı. Yeni süper spor otomobil 4.0 litrelik V8 motora ve 730 beygir güce sahip. Bu güç GT-R ve SLS AMG’yi geçerek Mercedes’in şimdiye kadar ürettiği en güçlü motor olarak kabul ediliyor. Ayrıca yeni motorda daha öncekilere göre daha büyük turbo kompresörler, daha büyük ara soğutucular ve revize edilmiş bir egzoz sistemi var. Yeni AMG GT Black Serisi maksimum 325 km/h’ye ulaşabiliyor. Ayrıca V8 motor 100 km/h’ı 3.1 saniyede görüyor.

Motordaki tüm bir karbon fiber tork borusu içindeki bir karbon fiber tahrik milinden arkaya monte edilmiş yedi vitesli çift kavramalı şanzımana gidiyor. Güç aktarma organı, bu GT'yi bu kadar vahşi yapan şeyin sadece bir parçası.

Otomobil, motor ve tekerlek bölgelerine hava akışını artırmak için GT3 yarış arabalarından esinlenilmiş dev bir ızgaraya sahip. Manuel olarak ayarlanabilen bir ön ayırıcı, daha az zarar gören bir "sokak" ayarına yerleştirilebilir veya daha fazla bastırma kuvveti için "yarış" ayarına genişletilebilir. Kaputtaki büyük havalandırma kanalları daha fazla motor soğutması sağlar ve çamurlukların üstündeki olanlar bastırma kuvvetine yardımcı olur. Ayrıca, bastırma kuvvetini iyileştirmek için arka kanatlarda düzleştirilmiş kanatlar mevcut. Bu kanat, sürüş moduna bağlı olarak farklı parametrelerle otomatik olarak kontrol edilir, veya sürücü tarafından bağımsız olarak kontrol edilebilir. Yüksek hız için aşağı iner ve frenleme ve virajlarda daha iyi bastırma kuvveti ve kavrama için yükselir.