Mercedes- AMG ortaklığı ile doğan GT modeli, şimdi daha güçlü bir versiyon ile geliyor. GTR ismini taşıyoan bu versiyon, GT3 yarış otomobilinden gördüğü detayları ile agresif bir görünüm sergilerken, daha hafif ve daha güçlü bir yapıya sahip.

Otomobilin yüzünde tampon detayları agresif bir görünüm sunarken, mat yeşil rengi egzotik bir havaya bürünmesini sağlayan özellikler arasında yer alıyor. Karbon filber malzeme kullanılan aynalar, yan etekler ve tavanın yanı sıra otomobilde 19 inç ön, 20 inç arka jantlar yer alıyor.

Arkadan bakıldığında ise ayarlanabilir spoyler, daha büyük bir difüzör, tampon hava girişleri ve yeni egzos sistemi dikkat çekiyor. Bu özellikleri ile GT R, daha fazla aerodinamik bir yapıya kavuşuyor.

İç mekanda tek parçalı koltuklar sunulurken, sarı renkli çizgi ve dikişlerin otomobile renk kattığı görülüyor. 

Bu değişiklikler ile GT R, kardeşi GT S'ten 90 kg daha hafif bir yapıya kavuştı. 4 litrelik V8 çift turbolu motoru ile GTR 585 HP güç ve 700 Nm tork değerine kavuşurken bu gücünü 7ileri çift kavramalı otomatik şanzımanı ile yola aktarıyor. 0'dan 100 km/s hıza 3.6 saniyede olaşan GT R, 318 km/s maksimum hızı ile dikkat çekiyor.