0’dan 100 kilometreye sadece 3.7 saniyede çıkması beklenilen Mercedes-AMG GT S Roadster, azami hız olarak ise 308 kilometreye çıkabilecek. Göz alıcı otomobil AMG 4.0 litre V8 biturbo motor515 beygir gücü ve 670 Nm torkdeğerlerine sahip.

7 ileri AMG SPEEDSHIFT DCT çift kavramalı şanzıman ile moror uyum içinde çalışıyor. Adaptif sönümleme sistemli AMG RIDE CONTROL spor süspansiyon ve elektronik kontrollü arka aks kilitleme diferansiyeli araçla standart geliyor. Model, AMG GT Roadster ve AMG GT C Roadster arasında konumlanıyor. Öte yandan araç, selefinden daha fazla beygir gücü ve tork ile ayrılırken süspansiyonu ile de öne çıkıyor. Araç, Yarış seçeneğinin de eklenmesiyle toplamda 5 farklı sürüş moduna sahip olduğunu da belirtelim.

Mercedes-AMG GT S Roadster ile M manuel şanzıman modun devam ettiriliyor. Böylece isteyenlere direksiyon yanlarındaki pedallar üzerinden keyifli bir sürüş sunuyor. 6 pistonlu ön sabit ve arka tek pistonlu sabit kaliperlere sahip güçlü kompozit frenler standart. Frenlerde AMG harflerine sahip kırmızı tasarım da unutulmamış. Seramik kompozit frenler ise opsiyonel.

Magnezyumçelik ve alüminyum çerçeve ile destekli üç katmanlı kumaşotomobilin üstünü kapadığınızda güven veriyor. LED ön farlar da standartken, önde 19 inç arkada 20 inç tekerlekler kullanılıyor. Standart MB-Tex el yapımı deri ve DINAMICA mikrofiber koltuklar için kişiselleştirme yapmanız mümkün. AMG Silver Chrome paketi sunulan AMG GT S Roadster için birçok opsiyonel seçenek de sunuluyor.