Yeni E63 4Matic + Estate ve E63 S 4Matic + Estate'de Mercedes-AMG, markanın üstün nitelikli sürüş performansını fonksiyonellik ve E-Serisinin zekasıyla birleştiriyor. Tıpkı Sedandaki gibi, 450 kW (612 hp) çıkışa sahip 4.0 litrelik V8 biturbo motor ve tamamen değişken AMG Performans 4Matic + dört tekerden çekiş sistemiyle olağanüstü sürüş dinamikleri sunuyor. 0'dan 100 km / s'e 3,5 saniye hızlanmasıyla E63S bu sınıfta yeni bir rekor kırdı. Aynı zamanda standart olarak bulunan bir silindir devre dışı bırakma sistemi sayesinde motor şimdi daha da verimli.

Sedan gibi, E63 4Matic Estate ve E63 S 4Matic + Estate, benzersiz bir tasarım, özel detaylar ve çok çeşitli bağlantı imkanlarına sahip multimedya uygulamaları için hazırlanmış en son bilgi-eğlence özellikleri ile birlikte yenilikçi sürücü teknolojisi ve olağanüstü performans sunuyor.

Yeni Estate, selefinden daha çabuk tepki veriyor: 9-ileri AMG SPEEDSHIFT MCT (Çoklu Debriyaj Teknolojisi)  şanzıman, ıslak kavrama ile birleştirildi. Bir diğer vurgu ise, çeşitli sürüş konfigürasyonlarının avantajlarını bir araya getiren yeni AMG Performans 4Matic + all-wheel-drive sistemi. Ön ve arka akslardaki tork dağılımı, ilk kez tamamen değişken ve tüm yol şartlarında optimum çekiş gücü sağlar.

"Yeni AMG E63 Estate, markamızın üstün nitelikli sürüş dinamiklerini günlük pratiklik ile birleştiriyor, bu modelin 40 yıldır AMG portföyünde kalıcı bir unsur olduğuna dair bir şey değil, güçlü motor ve akıllı dört tekerden çekiş bizim, performans konusunda her zaman gelişmenin ön planda olduğunu iddia ediyor "dedi  Mercedes-AMG GmbH Yönetim Kurulu Başkanı Tobias Moers.