Dev standında 28 Ocak 2018 tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek olan Mercedes-Benz; yenilenen G-Serisi, Mercedes-AMG CLS 53, Mercedes-AMG E 53 Coupé ve Cabriolet modellerinin dünya lansmanlarını gerçekleştiriyor. Tüm bu modellerin yanı sıra marka, Detroit Fuarı’na özel olarak hazırladığı konsept otomobil Concept EQA ile geleceğin trendlerini belirlemeye devam ediyor. Yeni Mercedes-Benz G-Serisi, ister arazi koşulları isterse de asfalt yollar olsun, her türlü kullanım şartı altında yüksek performans, etkileyici sürüş deneyimi ve üstün güvenlik seviyesi sunuyor.

·      Yeni yürüyen aksam, DYNAMIC SELECT sürüş programı, G-Modu ve üç adet yüzde 100 kilitli diferansiyel her türlü zeminde sürüş konforunun yanı sıra sürüş dinamiklerini de en üst seviyeye taşıyor.

Mercedes-Benz, zamana meydan okuyan ikonik modeli G-Serisi’ni 14-28 Ocak tarihleri arasında düzenlenen NAIAS (North American International Auto Show) – Detroit Otomobil Fuarı’ndan bir gün önce düzenlediği özel bir davet ile dünya basınına tanıttı. Yenilenen Mercedes-Benz G-Serisi, LED teknolojisine sahip ön farlar, gelişmiş sürüş yardım sistemleri, yeni renk seçeneklerine sahip deri döşemeler ile kaliteli iç mekân ve yeni yürüyen aksam olmak üzere oldukça kapsamlı bir donanım sunuyor.

Dünyanın en yetenekli off-road aracı olarak nitelendirilen ve 1977 yılında Almanya-Avusturya ortak girişimi neticesinde üretilen ikonik G-Serisi’nin dünya lansmanı açılış konuşmasını yapan Daimler AG Yönetim Kurulu Başkanı ve Mercedes-Benz Otomobil Grubu Başkanı Dr. Dieter Zetsche, efsanevi aracın tarihi ve yeniliklerine değindikten sonra başka güçlü bir Avusturyalıyı sahneye davet etti. G-Serisi dünya lansmanında marka sözcüsü olan Arnold Schwarzenegger, davetlilerle buluşarak iki Avusturyalının güçlerine göndermelerde bulundu. Etkinlikte ayrıca Daimler AG Yönetimin Kurulu Üyesi – Mercedes-Benz Otomobilleri Pazarlama ve Satış Grubu Başkanı Britta Seeger ve Daimler AG Yönetim Kurulu Üyesi – Grup Araştırma & Mercedes-Benz Otomobilleri Geliştirme Başkanı Ola Källenius davetli basın mensuplarını ağırladı.

G-Serisi’ne modern yorum

Mercedes-Benz’in lüks aracı G-Serisi oldukça uzun zamandır bir tasarım ikonu olarak kabul ediliyor. 1979 yılından bu yana dış tasarım anlamında neredeyse hiçbir değişikliğe uğramayan G-Serisi, yenilenen versiyonunda da ikonik tasarım unsurlarını kaybetmeden özgün ve karakteristik görünümüne devam ediyor. Karakteristik kapı kolu ve kapıların kapanma sesi, sağlam ve dayanıklı dış koruma kaplamaları, bagaj kapağına dışardan sabitlenen stepne ve göze çarpan ön sinyal lambaları gibi bütün karakteristik unsurlar yeni G-Serisi’nde de kullanılmaya devam ediliyor.

G-Serisi’nin daha da geliştirilen tasarımı markanın yalınlık felsefesini devam ettirirken aynı zamanda özüne de sadık kalıyor. Dışarıdan sabitlenen kapı menteşeleri ve üstten oturtulan motor kaputu yeni nesilde de aynen korunuyor. Yıllar boyunca teknik açıdan gelişimi sürekli olarak devam eden, ancak görünüm olarak neredeyse hiç değişmeyen off-road ikonu en güncel haliyle teknik açıdan olduğu kadar görünüm açısından da tamamen yeni bir dönemin başlangıcını gözler önüne seriyor. 53 mm daha uzun ve 121 mm daha geniş gövdesiyle yeni G-Serisi yollarda olduğu gibi arazide de daha heybetli bir görünüm sergiliyor.