~Mercedes-Benz Türk, her yıl global iletişim sektörünün önde gelen çalışmalarının ödüllendirildiği Mercury Awards tarafından “Yıldönümü Kategorisi”nde “Mercedes-Benz 50. Kuruluş Yıldönümü Etkinliği” organizasyonuyla “Altın Ödül” kazandı. “Özel Ödüller” kategorisinin altında yer alan bu ödülde Mercedes-Benz Türk, Kuzey Amerika ve Hong Kong gibi ülkelerdeki çalışmaları geride bırakarak büyük ödüle ulaştı. Türkiye’deki faaliyetinin 50. yılını Davutpaşa’daki ilk fabrikanın yeniden dekore edilerek nostaljik bir atmosferde kutlandığı organizasyona çok sayıda basın mensubunun haricinde özel paydaşlar, yöneticiler, müşteriler katılmıştı.

Mercedes-Benz Türk’ün 50. Yıl Etkinliği’nin Mercury Awards’tan aldığı ödül ile ilgili olarak Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün, “2017 yılında kutladığımız 50. yılımız için düzenlediğimiz etkinliğimizin Mercury Awards gibi uluslararası bir platformda ödül almasından dolayı çok mutluyuz. Şirketimizin 50 yıllık serüveninde bizlere destek veren tüm paydaşlarımızla bu coşkuyu yaşadık. Aynı coşku ve heyecanla daha nice güzel yılları hep birlikte kutlayacağımızdan eminim.” dedi.

1987’de ABD’de, uluslararası alanda iletişim sanatı ve bilimini geliştirmek amacıyla kurulan ve dünyanın en prestijli bağımsız ödül organizasyonlarından MerComm’un; reklam, halkla ilişkiler, kamu ilişkileri ve kurumsal iletişim projelerinin ödüllendirildiği Mercury Awards bu yıl 28. kez düzenlendi. 67 farklı ülkenin dahil olduğu Mercury Awards 2017’de, uluslararası platformda 22 ana kategoride toplam 128 dalda ödül verildi. Yüzlerce başvurunun gerçekleştiği 2017 yılında Mercedes-Benz Türk, ödüle layık görülen az sayıdaki Türk şirketinden biri oldu. Mercury Awards ile birlikte Mercedes-Benz Türk’ün 50. Yıl Etkinliği kapsamında kazandığı ödül sayısı, ODD Gladyatörler 2017’deki Jüri Özel Ödülü ile beraber ikiye çıktı.