Mercedes, yakın dönemde pazara sunulan yeni E serisinin en performanslı versiyonu olacak  E63’ü bu yılın sonlarında kullanıcıları ile buluşturmayı planlıyor.

Mevcut olarak satışı gerçekleşen ve kasa kodu W212 olan AMG E63’ü Alman modifiye şirketi Posaidon,  büyük bir performans güçlendirmesi ile taçlandırıyor.

Mercedes-AMG E63, kaputunun altındaki 5,5 litrelik çift turbolu V8 motoru ile 525 HP güç ve 630 Nm tork üretirken, yapılan geliştirme ile tam 1020 HP güç ve 1400 Nm maksimum tork değerine ulaştı.,

Posaidon, yaptığı geliştirmeler ile aracın ağırlığını da hafifletirken, bu otomobilin, bugüne kadarki en güçlü Mercedes olduğunu belirtiyor.

Dört tekerleken çekiş sistemine sahip bu otomobil standart hali ile 4.8 saniyede 0’dan 100 km/s hıza ulaşırken, bu rakam yapılan geliştirme ile 2.8 saniye gibi kısa bir süreye çekildi. AMG E63’ün bu gücü ile  maksimum hız değerinin 368 km/s olarak sınırlandırıldığı belirtiliyor. Bu gücü dizginlemek için ise karbon-seramik fren diskleri görev alıyor.

Otomobilde ağırlık azaltmak için arka koltuklar ve arka kapı panelleri kaldırılırken, ön koltuklar  C63 AMG'de bulunan hafif olanları ile değiştirildi.