Mercedes-Benz Türk, 2015 yılından bu yana ana sponsorluğunu üstlendiği Bahar Rallisi’ne bu yıl da destek vermeye devam ediyor. Klasik Otomobil Kulübü tarafından düzenlenen organizasyon aralıksız olarak 5 yıldır Mercedes-Benz Türk sponsorluğunda gerçekleştiriliyor.
20 Nisan 2019 Cumartesi günü Çırağan Palace Kempinski İstanbul’dan start alan Mercedes-Benz Bahar Rallisi 2019, üç gün boyunca klasik otomobil tutkunlarını bir araya getiriyor. Rallideki ilk gün; İstanbul’un Avrupa Kıtası’nda başlayarak İstinye’den özel bir feribot ile araçların Çubuklu’ya geçişine sahne oldu. Asya Kıtası’nda devam eden ilk gün rotası, Riva üzerinden Şile’ye geçilerek tamamlandı.
Şile’den başlayan Mercedes-Benz Bahar Rallisi 2019’un ikinci günü, Marmara Denizi’ne doğru olan rotadan ilerleyerek İSTMarina AVM’de son bulacak. Rallinin ödül töreni ve “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Balosu” ise 22 Nisan’da yine İstanbul Boğazı üzerindeki çarpıcı konumu ve 17. yüzyıla dayanan tarihi ile Osmanlı İmparatorluğu’ndan kalma tek saray ve otel olan Çırağan Palace Kempinski İstanbul’un zarafeti eşliğinde gerçekleştirilecek.
Kadın katılımcı rekoru bir kez daha kırıldı
Mercedes-Benz Bahar Rallisi 2019’a toplam 276 kişi katılırken, kadın yarışmacı sayısı geçen seneye göre bir kez daha artış gösterdi. Bu senenin kadın katılımcı sayısı; 89’u pilot, co-pilot ve 23’ü katılımcı olmak üzere toplamda 112 kadın katılımcının kayıt yaptırmasıyla birlikte 2018’in rekoru da kırılmış oldu.
Mercedes-Benz Türk Otomobil Grubu İcra Kurulu Üyesi Şükrü Bekdikhan: “Aralıksız 5 yıldır Bahar Rallisi’ne olan desteğimizi sürdürüyoruz”
Bu yıl beşinci kez sponsor oldukları Bahar Rallisi hakkında açıklama yapan Mercedes-Benz Türk Otomobil Grubu İcra Kurulu Üyesi Şükrü Bekdikhan; “Mercedes-Benz Bahar Rallisi sayesinde genç-yaşlı, kadın-erkek fark etmeksizin çok geniş bir kitleyi bir araya getirerek hem katılımcılar hem de izleyenler için keyifli bir buluşma yaşatıyoruz. 133 yıl önce ilk otomobili üreten Benz’den günümüze otomobil sektörüne yön vermeye devam ediyoruz. Bu değişimi bugün burada, 1950 model Mercedes-Benz 170 S’ten, 1999 model Mercedes-Benz 320 SL’e uzanan geniş bir yelpazede gözlemliyoruz. Her yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu ile birleştirdiğimiz Mercedes-Benz Bahar Rallisi etkinliğinde bu yıl da tüm katılımcılara başarılar, izleyicilere ise keyifli seyirler diliyoruz” dedi.
Bahar Rallisi uluslararası bir kimliğe büründü
Klasik otomobil sahipleri ve severlerinin ilgiyle takip ettiği Mercedes-Benz Bahar Rallisi 2019, uluslararası klasmanda ve Dünya Klasik Araçlar Federasyonu (FIVA) B Grubu Etkinlik kategorisinde düzenleniyor. Ralliye, aralarında otomotiv sektörünün önde gelen isimleri, klasik otomobil sahipleri ve koleksiyonerleri, müze sahipleri ve iş dünyasından isimlerin bulunduğu Klasik Otomobil Kulübü’nün üyeleri birbirinden özel otomobilleriyle katıldı.
Mercedes-Benz Türk’ün 5 yıldır aralıksız sponsor olduğu Bahar Rallisi, bu yıl FIVA’nın ilk kez düzenlediği CEERT (Central East European Regularity Trophy) organizasyonun ilk ayağı olması sebebiyle uluslararası bir kimliğe büründü. Yılın geri kalan bölümünde Yunanistan, Bulgaristan, Romanya ve Macaristan’da yapılacak klasik rallilerden alınacak puanlar neticesinde CEERT sıralaması belli olacak.
Mercedes-Benz Bahar Rallisi’nde klasmana girenlere kupa ödülü verilmesi haricinde Mercedes-Benz Türk’ün de özel ödülleri takdim edilecek. Bu sene Mercedes-Benz kategorisinde birinci olan katılımcıya, Stuttgart’ta bulunan ilk patentli otomobilden geleceğin konsept araçlarına kadar otomotiv tarihine farklı bir açıdan bakmayı sağlayan Mercedes-Benz Müzesi ve kuruluşundan bu yana yüzlerce klasik otomobile yeniden hayat veren Mercedes-Benz Classic Center’a düzenlenen özel bir seyahat hediye edilecek.
Birbirinden özel otomobiller, birbirinden farklı hikâyeler
Mercedes-Benz Bahar Rallisi 2019’a sadece 1950-1999 yılları arasında üretilen Mercedes-Benz klasik otomobilleri değil, birbirinden özel Alfa Romeo, Buick, Cadillac, Chevrolet, Citroen, Oldsmobile, Plymouth, Pontiac, Porsche, Rolls-Royce ve Volkswagen marka otomobillerin yanı sıra “muscle car” olarak tanımlanan Ford Mustang, Ford Thunderbird, Mercury Cougar, Chevrolet Corvette, Chevrolet Camaro, Chevrolet Impala, Dodge Charger ve Dodge Challanger gibi otomobiller de katıldı.