Mercedes-Benz, giriş seviyesinde kompakt sedan çıkarmaya hazırlanıyor. Bu yeni giriş modelinin Audi A3 Sedan ve sadece Çin'e özel olarak üretilen BMW 1 Serisi Sedan'a rakip olacağı iddia ediliyor. Yeni jenerasyon A-Sınıfı ile güncellenmiş MFA platformunda üretilecek olan model, yelpazede CLA'nın üzerine yerleşecek; yani araç "dört kapılı coupe"den daha pahalı ve büyük olacak ancak C-Sınıfı'nı da baltalamayacak. Buna karşın iç mekan ve bagaj hacmi konusunda aracın C-Sınıfı'na oldukça yakın olacağına inanılıyor.

Giriş modellerinde günümüzdeki A-Sınıfı modellerinde olduğu gibi, Renault-Nissan Ortaklığı'ndan alınan 1.5 litrelik dizel ve 1.6 litrelik benzinli motorlar kullanılacak; elbette güncellenmiş bir şekilde. Motor seçeneğine göre ilk "gerçek" A-Sınıfı Sedan modelinde 6 ileri manuel şanzıman ile 9 ileri 9GTRONIC çift kavramalı şanzıman sunulacak.

Hepsi turbo beslemeli olan üç ve dört silindire sahip benzinli ve dizel motorların sunulacağı yelpazenin en tepesine 2.0 litrelik güç ünitesinden 400hp üretebilen A45 versiyonu yerleşecek. Tutumlu bir plug-in hibrit versiyonun olacağı da konuşuluyor. Ayrıca ileri aşamda modelin sıfır emisyonlu bir versiyonu da piyasaya sürülebilir.

A Sedan'ın hatchback kardeşinin ardından, yani 2018'in sonlarında tanıtılması bekleniyor.