Koluman Motorlu Araçlar Ticaret ve Sanayi A.Ş. Otomobil Genel Müdürü ve İcra Kurulu Üyesi Altuğ Erciş, premium segmentteki daralmaya rağmen showroom için 6 milyon TL’lik bir yatırım yaptıklarını belirterek, “Markanın geleceğini yansıtan şık tasarım çizgilerine sahip showroom’u hizmete sunduk. Sadece teknolojik geliştirmeler için harcanan miktar 500 bin TL’yi aştı. Böylece markanın imajına yakışır bir tesisi daha Türkiye’ye kazandırmış olduk. İçinde spor salonunun da olduğu sosyal alanlara sahip showroomun yanında 7/24 hizmet veren servisimiz ile de bölgede bir ilke imza attık” diye konuştu.

 

Altuğ Erciş, bu yatırımın Koluman ve Mercedes’in Türkiye’ye olan güvenini yansıttığını da kaydederek sözlerine şu şekilde devam etti: “Türkiye otomobil pazarı 2017 yılının ilk 5 ayında yaklaşık yüzde 10 daraldı. Premium segmentte ise kayıp yüzde 35’i buldu. Hatta 2,0 litre motorlu araçlarda neredeyse yarı yarıya daralma yaşandı. Koluman olarak bizim Türkiye ekonomisine ve otomobil pazarına güvenimiz hiç azalmadı ve yatırımlarımıza devam ettik. 6 milyon TL’nin üzerindeki bu yatırımla Türkiye’nin 24 saat açık ilk servisine sahip olan ve ileri teknolojileri barındıran 2 bin metrekarelik showroom ve servis alanımızı hayata geçirdik. Türkiye’de satılan her dört Mercedes’ten birinin satışı Koluman tarafından gerçekleştiriliyor.Bu oranı daha da yukarıya taşımak hedefindeyiz”

 

 

 

Gaziantep ve Samandıra yatırımları yolda

Koluman’ın önümüzdeki yıllarda da yatırımlara ara vermeden devam edeceğini açıklayan İcra Kurulu Üyesi Altuğ Erciş, yeni yatırımların müjdesini verdi. Erciş, Gaziantep’te 2 bin 500 metrekaresi shoowroom 1.500 metrekaresi servis alanı olan yatırımlarını 2018’de tamamlayacaklarını duyurdu. Samandıra’daki yerlerinin yanındaki 2 bin 500 metrekare alana ise 2020’de showroom açacaklarını sözlerine ekledi.

 

 

Mercedes, yenilik talebimizin önüne geçmedi

Altuğ Erciş, showrom’daki tüm yenilik ve teknolojilerin 2020’deki müşterilerin talepleri öncelik alınarak geliştirildiğini belirtti. Bu aşamada Mercedes markası ile uyumlu çalıştıklarını söyleyen Erciş, “Mercedes inovatif bir marka olduğu için yenilik taleplerimizin önüne geçmedi.” diye konuştu. Böylece ortaya çıkan şık konseptin Mercedes-Benz markasının Türkiye’deki en ileri teknoloji ve tasarımla donatılmış bayisi olduğunu da sözlerine ekledi.