‘’S- Sınıfı üzerinde yükselen bir SUV’’ adı altında tanıtılan yeni GLS, GL modellerine göre büyük farklılıklar taşımıyor. Ön farlarda kullanılmaya başlayan LED gündüz farları, büyütülen ön logosu ve küçük değişiklikler geçiren ön ızgarası ve tamponu modelde en dikkat çeken yenilikler.

Yedi koltuğa sahip olan modelin konsolunda da önemli değişiklikler mevcut. En önemlisi ise orta konsola konumlandırılan 8 inçlik tablet ekran. Bütün kontrollerin rahatça gerçekleştiği bu ekranın yanı sıra modelde yeni bir touchpad ve Nappa derisiyle kaplı üç kollu yeni bir direksiyon sunuluyor.

Bir çok güvenlik önleminin standart olarak sunulacağı GLS’de camlardaki görünürlüğü arttırmak için ısıtmalı adaptif silecek kullanan Magic Vision System de bulunacak.

Modelde dört farklı güç seçeneği sunulacak: Benzinli kanadında 449 HP güç ve 699 Nm tork üreten GLS550 4MATIC, 3.0 litrelik V6 motora sahip 362 HP güç ve 500 Nm tork üreten GLS450 4MATIC ve 577 HP güç ve 760 Nm tork üreten GLS63 modelleri bulunacak. Dizel kanadında ise 255 HP güç ve 616 Nm tork üreten turbodizel V6 motora sahip GLS350d 4MATIC modeli olacak. GLS63 hariç bütün motorlar, 9 ileri otomatik şanzımanla kombine edilecek.

Mercedes- Benz GLS, Mart sonunda Amerika yollarına çıkacak.