Mercedes yeni kompakt elektrikli otomobil üretmek için Fransa'da bulunan Hambach fabrikasına 500 milyon euro yatırım yapacağı duyurdu.

 

Şu anda tamamen elektrikliye geçmekte olan Daimler için Smart serisini üreten fabrika yeni yatırımla birlikte Mercedes Benz'in kompakt elektrikli araçları da yapacak ve bu bir ilk olacak.

 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron kararı memnuniyetle karşılarken Twitter hesabından da bir açıklama yaptı. Macron, "İlk elektrikli Mercedes Benz Fransa'da yapılacak. Güveniniz için teşekkürler. Fransa'ya yatırım yapmayı tercih etmeniz gösteriyor ki Fransa geri döndü." dedi.

Otomobil üreticileri arasında en agresif elektrikli geçişini planını açıklayan firmalardan biri olan Mercedes, Smart modelleri de dahil olmak üzere 2022 yılında tüm Mercedes Benz araçlarının elektrikli versiyonlarının sunulacağını açıklamış ve bu kapsamda da toplam 10 milyar euro yatırım planlamıştı.

Mercedes'in geniş çaplı elektrikli hareketi, gelecek yıl EQ ismi verilen marka çatısı altında yüzde yüz elektrikli olan EQC orta sınıf SUV modeliyle başlayacak. Smart serisi tamamen elektrikli olacak ve 2025 yılında da elektrikli satışlarının tüm şirket cirosundaki payın yüzde 25'ine ulaşması hedefleniyor.

Etiketler: otomobil   mercede   elektrikli   yatırım   araba   hisse   düşüş   haber   haberler   haberi   haberleri