Bayileri ve müşterilerine yönelik satış ve satış sonrası, yönetim ve sürüş içeriklerine sahip tüm eğitimleri Mercedes-Benz Akademi çatısı altında bir araya getiren Mercedes-Benz Türk, 2015 yılında Güvenli Sürüş Eğitim Programı’nı hayata geçirdi. Trafikte güvenlik konusunda kullanılan otomobillerin sahip olduğu güvenlik donanımları kadar sürücülerin bilgi ve sürüş becerisinin de önemli olduğunu vurgulayan Mercedes-Benz Akademi, Güvenli Sürüş Eğitim Programı kapsamında Mercedes-Benz otomobil sahiplerinin farklı hava ve yol şartlarında otomobillerinin tepkisini önceden anlayabilmelerini ve trafikte beklenmedik durumlarda kontrollü olabilmelerini amaçlıyor.

2015 yılında yalnızca kadın kullanıcılara özel olan ve İstanbul’da ücretsiz düzenlenen eğitimler bu yıl kadın ve erkek tüm Mercedes-Benz kullanıcılarını kapsayacak şekilde genişletildi. Gelen talepler doğrultusunda 2017 yılında İzmir ve Ankara şehirlerinin de eklendiği eğitim programı 2018 yılında ise Gaziantep ve İstanbul’da gerçekleştiriliyor. Güvenli Sürüş Eğitimine katılanlar ıslak ve kuru zeminde fren, engelden kaçış manevrası, aktif park ve çarpışma önleme, buzda yön değiştirme ve slalom konularının yanı sıra trafikte karşılaşabilecekleri beklenmedik acil durumlar için ilk yardım ve yangın söndürme eğitimleri de alıyor.

2018 yılının ilk eğitimi 12-13 Mayıs tarihlerinde Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde ücretsiz düzenlendi. Eğitimde Mercedes-Benz otomobil sahipleri kendi araçlarını daha yakından tanıdılar ve trafikte daha güvenli araç kullanabilmek için yeni yetenekler edindiler. Mercedes-Benz Türk’ün 2013 yılında TEGV işbirliği ile hayata geçirdiği MobileKids Trafik Eğitim Projesi’nin mobil eğitim birimi Trafik Ateşböceği de etkinlikte yerini aldı.

Katılımcılar eğitimden nasıl yararlanıyor?

Güvenli Sürüş Eğitimleri’ne katılmak isteyen Mercedes-Benz otomobil sahiplerinin öncelikle www.mercedesbenzakademi.com web sitesinde yer alan kayıt sekmesinden ön kayıt yaptırması gerekiyor. Etkinlik tarihi yaklaştığında ön kayıtlardaki talep sırasına göre bilgi maili gönderiliyor ve katılımcıların yine web sitesi üzerinden ön kayıtlarını kesin kayıda dönüştürmeleri bekleniyor. Ön kayıt süresini kaçıran Mercedes-Benz otomobil sahipleri web sitesi üzerinden Mercedes-Benz Akademi ekibine taleplerini iletilebiliyor ve kontenjan olması durumunda katılım fırsatı sağlanıyor.

 

Günlük otomobil kullanımı sırasında karşılaşılabilecek riskleri ve bu durumlarda yapılması gerekenleri içeren Güvenli Sürüş Eğitimi, otomobillerin vereceği tepkileri bire bir deneyimleyebilmeleri amacıyla Mercedes-Benz otomobil sahiplerinin kendi araçları ile gerçekleştiriliyor. Bu sayede kullanıcıların trafikte daha güvenli tepkiler vermeleri hedefleniyor.

Etkinlik ile ilgili daha detaylı bilgiye www.mercedesbenzakademi.com web sitesi üzerinden, Etkinlik Detayları ve S.S.S. sekmelerinden ulaşabiliniyor.

Katılımcıların çocukları da trafik eğitimi aldı

Mercedes-Benz Türk’ün 2013 yılında TEGV işbirliği ile hayata geçirdiği MobilKids Trafik Eğitim Projesi’nin mobil eğitim birimi Trafik Ateşböceği de etkinlikte yer aldı. Aileleri güvenli sürüş eğitimi alırken çocuklar da Trafik Ateşböceği’nde çocukların trafik bilgisi ve farkındalığını artırmak ve trafik ile ilgili kavram, beceri ve tutumları kazanmalarını sağlamak amacıyla hazırlanan interaktif trafik eğitimini aldılar. Gerçekleştirilen trafik eğitimine 60 çocuk katıldı.

Mercedes-Benz Türk, trafik kazalarının Türkiye’nin öncelikli problemleri arasında olması nedeniyle ve çocukları bu olumsuzluklardan korumanın özel trafik eğitimi ile mümkün olacağı görüşüyle 2013 yılından bu yana TEGV (Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı) ile birlikte MobileKids Trafik Eğitim Projesi’ni uyguluyor.

MobileKids Trafik Eğitim Projesi etkinlikleri bu proje için özel olarak üretilen ve çocukların eğitim içeriklerini uygulayabilecekleri özel donanım ve malzemeye sahip tematik ateşböceğinde gerçekleştiriliyor. Trafik Ateşböceği okulların bahçelerine yerleşerek okulda eğitim gören tüm çocuklara 6 saatlik trafik eğitimi veriliyor. Proje çerçevesinde bugüne kadar; 12 ilde ve 36 okulda 20.000’e yakın sayıda çocuğa birebir trafik eğitimi verildi.

Trafik Ateşböceği’nde verilen eğitimlere ilaveten Ateşböceği ile ulaşılamayan çocuklar için 2015 yılı Aralık ayında MobileKids online eğitim programı başlatıldı. Bu program ile çocuklar trafik eğitimini videolar ve oyunlar aracılığı ile evlerinde alabiliyor. Bugüne kadar yaklaşık 2.000 çocuk bu modüle kayıt olarak eğitime başladı.

Ayrıca MobileKids projesi ile ilgili gelişmeleri ve trafikle ilgili yaralı bilgileri sosyal medyada da paylaşmak için projenin Facebook sayfası facebook.com/mobilekidsTurkiye, Twitter twitter.com/MobileKidsTR ve Instagram instagram.com/mobilekidstr/ sayfaları bulunuyor.