Mercedes’in üzerinde çalıştığı ilk şeylerden biri, markanın şu anda Magic Body Control sisteminin gelişmiş bir versiyonu olarak nitelendiriliyor. İngiliz yayını Autocar’a konuşan Maybach baş mühendisi Jurgen Weissinger, yeni kamera sisteminin yüzey değişikliklerini daha iyi saptayarak daha pürüzsüz bir sürüş için süspansiyon karakterini buna göre ayarlamasına yardım edeceğini söyledi.

Ayrıca Weissinger'in belirttiğine göre yeni sistem, otomobilin “yol boyunca süzülüyor gibi ilerlemesini” sağlayacak.

Mercedes-Maybach'ın planladığı tek şey bu değil. Weissinger ayrıca Alman üreticinin şoförlere yönelik yeni bir sürücü programı oluşturacağını da ortaya koydu.

“Özel bir sürüş programı yapıyoruz, bu da vites değişiminin çok sık gerçekleşmemesi anlamına geliyor. Böylece şoför çok konforlu ve lüks bir şekilde sarsıntısız sürüş gerçekleştirebilecek. Bu sistem vites değiştirmeden maksimum tork sunarak çalışıyor ”dedi.

Mercedes-Maybach, en son olarak Vision Ultimate Luxury konseptini tanıttı. Yüksek sürüşlü bu araç, henüz üretim için onaylanmadı ancak Mercedes yeterli müşteri talebi olması halinde bunu yapmaya hazır olduğu yönünde bir açıklama yaptı.

Her iki durumda da, Vision Ultimate Luxury'nin önemli unsurlarının, Mercedes GLS modelinin Maybach markalı bir varyantında yola çıkması bekleniyor .