Uzun ve meraklı bir bekleyiş döneminin ardından nihayet Mercedes’in pickup modeli resmi olarak ortaya çıktı. İsveç’in Stockholm şehrinde düzenlenen etkinlikle tanıtılan Mercedes X-CLASS ile marka resmen yeni bir segmente giriş yapmış oldu. Modelin örtüsünün kalkmasıyla birlikte ilk kez kullanıcıların karşısına çıkan X-CLASS’ın sır gibi saklanan adı da resmiyet kazanmış oldu.

Mercedes’in pickup modelinin sınıfının en iyisi olması için üzerinde bir hayli mesai harcandığını belirten Dieter Zetsche, premium segment bir otomobilin gerekliliklerinin hepsini Mercedes X-CLASS‘da bulunacağınında altını çizdi. Modelin gerek asfalt gerekse arazi koşullarında kullanıcısının tüm ihtiyaçlarına fazlasıyla karşılık vereceğinin vurgusu yapıldı. Mercedes bu modelle birlikte premium segment üreticiler arasında pickup üreten ilk marka oldu.

Geliştirilen şasi karakteriyle birlikte sürücülerin gerek off-road gerekse asfalt şartlarında maksimum konfor vadediliyor. Mercedes X-CLASS’ta 22 inç büyüklüğünde jantlar göze göze çarpan ilk detaylar arasında yer alıyor. Aracın en dikkat çeken ve radikal olarak nitelendirebileceğimiz arka LED farlar. Mercedes X-CLASS’a tamamen genetik ve özgü bir görünüm katıyor. Mercedes X-Class’ın iç tasarım hatlarında binek modelleri aratmayacak konforu ve çizgileri görmek mümkün. Merkezde konumlandırılan multimedya ekranı ve konsolda detaylandırılmış maun ve deri detaylar premium bir modelin gerekliliklerini karşılayacak donanımlar arasında yer alıyor.

Mercedes X-CLASS’ın motor kanadının en tepesinde 6 silindirli dizel motor görev yapacak. Yüksek tork ve performans değerlerine sahip X-CLASS’ta özel süspansiyon sistemi, elektronik çekiş sistemlerive iki adet diferansiyel kilidi altyapıda her türlü zor şartın üzerinden gelmesi için görev yapacak. Modelin etkinlikte tanıtılan konseptinin yükseliği ise 1 metre 90 santimetre olarak dikkat çekiyor. Mercedes X-CLASS’ın çekme gücü ise 3,5 ton ağırlığa kadar destek verebiliyor.

Geçtiğimiz süreçte sızan modelin Renault-Nissan ortaklığıyla üretilecek olması tanıtımla netlik kazandı ve doğrulandı. Mercedes-Benz X-Class’ın Avrupa satışlarına 2017‘nin son çeyreğinde başlanması planlanıyor.