Mercedes Benz ailesinin en lüks SUV modeli, SUV sınıfının zirvesinde yer alıyor ve Mercedes bu model ile birlikte Maybach S serisinden sonra daha güçlü olarak yola taşımış oluyor. Maybach GLS 600 4Matic isimli bu ultra lüks GLS'e bakarsak, standart GLS'ten daha farklı ve bolca parlak krom çıtaya sahip bir ön ızgaraya sahip olduğunu görüyoruz. Krom detaylar tamponun alt kısımlarında da devam ediyor. Hatta tamponun alt korumalık parçası da krom detaylara sahip. Aracın yan görüntüsü de aynı ön gibi fazlasıyla etkileyici. Çünkü Mercedes-Maybach GLS, konsept versiyonuna sadık kalarak devasa jantlarla karşımıza çıktı. Aracın cam çerçeveleri ve kapı eşiği gibi kısımlarında da yine krom detaylar, lüks bir görünüme fazlasıyla katkı sağlıyor. Aracın D sütunu üzerinde de tüm Maybach modellerinde olduğu gibi firmanın amblemi yer almış.

Mercedes-Maybach GLS'in arka kısmına baktığımızda arka farların hemen üzerinden bagaj kapağı boyunca krom bir çizginin ilerlediğini görüyoruz. Arka tamponun alt kısımlarında da yine krom malzemeler kullanılmaya devam etmiş. Aracın marşpiyel kısmında da elektronik olarak açılıp kapanabilen basamaklar yer alıyor.

Yani arka yolcuların diğer tüm Maybach'larda olduğu gibi koltuklarını neredeyse tamamen yatırıp uzanabilme imkanları var. Arka kısımdan bahsetmeye devam edersek de katlanan masalar, bolca kaliteli deri malzeme, buzdolabı, ısıtmalı-soğutmalı-masajlı koltuklar, elektronik panoramik sunroof gibi harika özelliklerin burada bulunduğunu söyleyebiliriz. Mercedes-Maybach GLS'in gücü ise AMG üretimi çift turbolu 4.0 litrelik V8 motordan geliyor.