Islak zeminde başlayan yarışta ilk sıradan kalkan Hamilton, yarış boyunca herhangi bir sorun yaşamadan yerini korudu ve damalı bayrağı ilk sırada gören isim oldu. Hamilton ayrıca son turda yarışın en hızlı turunu da atan isimdi.

Hamilton böylece bu seneki ikinci, kariyerindeki ise 86. yarış zaferini elde etti. Hamilton ayrıca Macaristan'da 8. kez kazandı ve Michael Schumacher'in aynı pistte en çok yarış kazanma rekorunu (Magny-Cours) egale etmiş oldu.

Yarışa ikinci sıradan başlayan ancak ıslak zeminde kalkışta sorun yaşayarak 8. sıraya kadar gerileyen Valtteri Bottas, sonrasında yükseliş mücadelesi verdi. İstikrarlı bir yükseliş sergileyen Bottas, rakiplerini geçerek 2. sıradaki Red Bull pilotu Max Verstappen'in arkasına kadar yükseldi. Mercedes, yarışın bitmesine yaklaşık 20 tur varken henüz Verstappen'i zorlamadan Bottas'ı bir kez daha pite aldı ve yer kaybettirmeden daha yeni lastiklere geçirdi. 

Bottas, yeni lastiklerle ilk turlarında art arda hızlı turlarla farkı 10 saniyenin altına düşürse de, son 10 tur kala tur bindirmeler nedeniyle çok zaman kaybetti ve farkı kapatma hızı yavaşladı. Bottas, son turlarda farkı iyice kapatsa da atak yapamadı. Böylece Verstappen gerilerden başladığı yarışı starttaki yükselişin ardından 2. sırada tamamlamış oldu. Bottas ise üçüncü olarak podyumu tamamladı.

Sezonun 3. yarışı Macaristan GP'nin ardından iki galibiyete yükselen Hamilton, 63 puan ile şampiyonada liderliğe yükselirken 58 puanlı Bottas 2. sıraya geriledi. Red Bull pilotu Verstappen, bu yarışı puansız kapatan Norris'i geçerek 3. sıraya yükseldi. Takımlar şampiyonasında ise Mercedes 121 puanla şimdiden çok büyük fark açmış durumda. Red Bull, bu yarışta aldığı 28 puanla 2. sıraya yükselirken bu yarıştan ancak 1 puan alan McLaren 3. sıraya gerilemiş oldu. Racing Point de 40 puana yükseldi ve McLaren'la aynı duruma gelmiş oldu.

Sezonun ilk 3 yarışının art arda yapılmasının ardından Formula 1 dünyası bir haftalık tatil yapacak. Sonrasında sezonun 4. ve 5. yarışları Britanya'nın Silverstone pistinde gerçekleştirilecek.