Schumacher'in 2002 Avustralya Grand Prix'sini kazanan Ferrari F2001b'si nadir bir teklifle Sotheby's Sealed'dan satın alınabilecek.
215 numaralı şasi, yarışma kariyeri boyunca hiç podyum dışında kalmamış çok az sayıdaki F1 şasisinden biridir ve modern çağın olağanüstü bir makinesine sahip olmak için dikkate değer bir fırsat sunmakta.
Schumacher'in satılan en son Ferrari F1 araçlarından biri olan F2003-GA, geçen yıl Sotheby's müzayedesinde 14,9 milyon dolara alıcı buldu ve 2017'de 7,5 milyon dolara ulaşan bir F2001 ile bir önceki F1 aracı rekorunu ikiye katladı.
Schumacher 2002 sezonunun ilk iki grand prix'sinde F2001B'yi kullandı ve şunları söyledi: "Yeni aracı mümkün olan en kısa sürede kullanmak istiyoruz, ancak yalnızca bu araçtan daha iyi ve güvenilir olursa."
Schumacher 2002 sezonunun açılış yarışlarında bu aracı kullandı ve kardeşi Ralf'in Williams-BMW'sinin Michael'ın takım arkadaşı Rubens Barrichello'nun arkasından havaya uçtuğu ilk viraj kazasıyla hafızalara kazınan Avustralya GP'sini kazandı.
Olaylarla dolu bir yarışta Schumacher dördüncülüğe geriledi, ancak güvenlik aracının yeniden başlatılmasının ardından Williams'tan Juan Pablo Montoya'nın kayarak kenara çekilmesiyle üçüncü sırayı aldı ve Jarno Trulli'nin Renault'sunun spin atmasıyla ikinciliği devraldı.
Ardından lider David Coulthard (McLaren) ikinci yeniden başlatma öncesinde yarış dışı kaldı ve Montoya Schumacher'in önüne geçerek liderliğe yükseldi. Schumacher kısa bir süre sonra 2. virajın dışından harika bir hamleyle Montoya'yı geçti. O andan itibaren Montoya'ya 18.6 saniye fark atarak yarışı kazandı.
Bu, Schumacher'in o yıl beşinci Formula 1 Dünya Şampiyonluğuna giden yolda kazanacağı 11 yarışın ilkiydi.
Schumacher yarıştan sonra "Burada kazanabileceğimizi düşünmüyordum" dedi. "Ama işler çabuk değişiyor ve bir sonraki yarıştan itibaren çok daha yakın olmasını bekliyorum."
Michael daha sonra bu araçla Malezya'da Sepang'da pole pozisyonundan üçüncü sıraya düşmüş ve Montoya ile tartışmalı bir çarpışmanın ardından aracın ön kanadı kırılmıştı. Birinci turun sonunda pitstop yaptıktan sonra Schumacher 21. sıradan podyum pozisyonuna doğru destansı bir geri dönüş sürüşü gerçekleştirdi ve sonlara doğru BAR-Honda'dan Jenson Button'ı geçerek yarışı üçüncü sırada bitirdi.
Schumacher "Heyecan verici bir yarıştı" dedi. "Kazayla ilgili olarak, belki Juan bana daha fazla yer açabilirdi ama bunu yapmamayı tercih etti ve sadece temas ettik. Yarış budur. Sadece küçük bir temas oldu ama ön kanadı değiştirmek için pite girmek zorunda kaldım.
"Sonuna kadar zorlamaya karar verdim ve eğer zorlamasaydım, belli ki bir sorunu olan Button'ı muhtemelen yakalayamazdım. İlk iki yarışa eski aracımızı getirdik ve hesabımızda bu kadar çok puan olmasını beklemiyorduk."
F2001b, 3.0 litrelik, Gilles Simon tasarımı Tipo 050 V10 motor - 18,500 rpm'de neredeyse 900 beygir gücü üretebiliyor - ve elektro-hidrolik, yedi vitesli sıralı şanzıman ile donatılmış olarak geliyor ve sadece 600 kg ağırlığında.
Var olan modern dönem grand prix otomobilleri arasında en çok arzu edilenlerden biri olan Ferrari 2001b Şasi 215, Zagato gövdeli 1957 Ferrari 250 GT LWB Berlinetta Tour de France yol otomobillerinden sadece beş tanesinin ikincisiyle birlikte ayrı çevrimiçi müzayedelerde satın alınabilecek.
Her iki otomobil de 16-19 Ağustos tarihleri arasında RM Sotheby'nin Monterey müzayedesinde sergilenecek ve F2001b, 16 Ağustos ile 19 Ağustos'da Türkiye saati ile 22:00'da Sotheby's Sealed platformunda açık artırmaya açılacak.