Startta kötü bir start alan Rossi, birkaç sıra kaybederken Jack Miller, aldığı startla beraber ikinciliğe yerleşti. Pole pozisyonunun sahibi Morbidelli ise iyi startla yerini korumayı başardı.

Arkada ise şampiyona lideri Ducati pilotu Andrea Dovizioso, Avintia Ducati pilotu Johann Zarco'nun yerde kalması ve kendisine çarpması ile beraber ikinci virajda yarış dışı kaldı. Bu sırada diğer Fabrika Yamaha ile Maverick Vinales, aldığı kötü startla 16. sıraya kadar geriledi. 

Turun devamında ise Rossi, Petronas SRT pilotu Fabio Quartararo'yu ve Pramac Ducati pilotu Jack Miller'ı geride bırakmayı başarsa da Quartararo, altıncı turda ilk viraja gelirken Rossi'yi tekrardan geçmeyi başardı. 

Öndeki Morbidelli, Quartararo, Rossi ve Miller dörtlüsü, gridin geri kalanından daha iyi bir tempo göstererek arkalarındaki Suzuki pilotları Joan Mir ve Alex Rins ile araayı açmaya başladılar.

Dokuzuncu tura girildiği anda ise Fabio Quartararo, önünde bulunan takım arkadaşı Franco Morbidelli'yi geçmeyi başardı ve liderliği ele geçirdi. 

Bu sonuçla beraber şampiyona liderliği Fabio Quartararo'nun olurken, arkasında ise Joan Mir bulunmakta.