Kazandığı iki zafer ve on bir kez de ilk 5 içerisinde yer almasıyla 2019 yılı şampiyonasını 4. sırada tamamlayan Suzuki Ecstar’ın deneyimli ismi Álex Rins ise MotoGP’nin en iyi pilotlarından biri olmaya devam ediyor. Yine geçtiğimiz sene başarılı bir çaylaklık sezonunu geride bırakan Joan Mir, on defa ilk 10 içerisinde yer alması ve Avustralya GP’sinde yarışı beşinci sırada tamamlamasıyla yeni sezona formda bir giriş gerçekleştiriyor.Suzuki’nin yarış motoru GSX-RR üzerinde yapılan teknik iyileştirmeler ve takım içi organizasyonun geliştirilmesi ise Suzuki Ecstar takımının en büyük artıları olarak görülüyor.
 
Suzuki DNA’sında pistlere yatkınlık var!
 
Yeni sezon öncesi en iyi yarış motosikletini geliştirmek için çalıştıklarını belirten Teknik Müdür Ken Kawauchi, konuyla ilgili değerlendirmesinde; “Gelmiş olduğumuz noktada, birçok başarıyı bünyesinde barındıran ve uzun yıllara dayanan bir miras yatıyor. Bu miras, bize gelişmeye devam etmek için daha fazla güç sağlamakta. Suzuki DNA’sı, en başından beri istikrarlı teknik adımlarla gelişti ve takımın bu stratejisi MotoGP’deki podyum ve zaferlerle meyvelerini verdi. Ayrıca geliştirdiğimiz yeni motosiklette, şasi ve elektronik noktalarında da yeni çözümler üzerinde çok çalıştık. Motorumuz, test pilotu Guintoli ile Suzuki Ecstar pilotları Rins ve Mir tarafından da test edilerek takdirleri topladı. Yine sezon başlangıcının öncesinde Sepang ve Katar’da genel performansı artırmaya yönelik testler de gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.
 
Suzuki Ecstar’ın deneyimli pilotu Alex Rins ise bu yılki MotoGP şampiyonasında Suzuki’nin motosiklet yarışlarındaki 60. yılına özel olarak bir forma giyeceğini belirtti ve “Geçen sezon ilk MotoGP yarışımı kazanarak dünyadaki en heyecan verici hislerden birini yaşadım. Bu bir hayalin gerçekleştirdim ve ikinci zafer de inanılmaz hissettirdi. Bu pozitif duygularla 2020 sezonuna giriyorum. Yarışlara dair öğrendiklerimden birisi de liderlik pozisyonundayken veya mücadele ederken bir yarışın nasıl daha iyi yönetileceği oldu. Suzuki ile gerçek bir aile ortamında hissediyorum. Sürekli kazanmak için çabalıyorlar ve bence bu gerçekten bir fark yaratıyor. Artık 2020’ye odaklanmalı ve iyi sonuçlar almalıyız.  Daha fazla podyum ve umarım daha fazla zafer için hep birlikte sıkı çalışacağız” şeklinde konuştu.
 
Başarı dolu 60 yıl
 
İlk olarak 1960 yılında Man Adası Turist Kupası’na katılarak start alan Suzuki’nin yarış serüveni, iki yıl sonra 50 CC kategorisinde düzenlenen Gran Prix yarışlarında Suzuki pilotu Ernst Degner’in dünya şampiyonu olmasıyla devam etti. Suzuki, fabrika takımı olarak o tarihten bu yana; 2019 yılında Álex Rins ile Amerika GP’si ve İngiltere GP’si zaferlerine kadar 14 dünya şampiyonluğu dahil uzun bir başarı listesine imza attı. Bu başarıda, geleneksel Suzuki mirası ve yine Suzuki’nin motorsporlarına uygun DNA’sı ile geliştirilen motosikletler ve Suzuki Ecstar teknik ekibinin istikrarlı çalışmaları etkili oldu.