İstanbul’da akıllı şehir teknolojileri sektöründe faaliyet gösteren yerli bir kurumla görüşülerek, kendilerine Motrex’in geliştirdiği Sürücü Durum Görüntüleme Sistemi (DSM, Driver Status Monitoring System) tanıtıldı ve teslim edildi. Bu işbirliği ile, ilgili profesyonel kurumun belirli bir süre saha testi yapması ve test sonunda ürünle ilgili geliştirilmesi gereken yönlerin tespit edilmesi amaçlandı.

Motrex SDG (Sürücü Durum Görüntüleme), sürücünün yüz ve göz hareketlerini algılayarak tehlike durumunda yolcuyu uyararak trafik kazalarının aza indirgenmesi için geliştirilmiş bir sistemdir. Örneğin sürücünün normalden fazla göz kapatma veya kafa çevirme gibi hareketleri algılandığı taktirde sürücüye dikkatini toplaması için uyarı alarmı vermektedir.

Bu proje, Kore devlet kuruluşu olan KOTRA’nın desteğiyle KSS(Kurumsal Sosyal Sorumluluk) projesi adı altında Koreli şirketlerin sosyal sorumluluk projelerini destekleme ve bölgesel problemleri çözüme kavuşturma amacı taşımaktadır.

Motrex’in bu sistemi, anlaşılan yerli kurumun test aracına monte edilmiş olup, test sürüşleri sonucu cihazın kullanımına dair geri dönüş yorumları, sadece bu ürünün geliştirilmesi için değil, uzun vadeli olarak otobüs, taksi vb. araçlarda da kullanıma uygun cihazların geliştirilmesi için kullanılacaktır.

Motrex Türkiye Şube Müdürü Yunchul Jung “Geçen yıl Türkiye’de trafik kazalarının yaklaşık %43’ü sürücünün hatası olduğu görülmektedir, Motrex’in SDG(Sürücü Durum Görüntüleme) sistemi bu nedenle meydana gelen trafik kazaları ve ölüm oranlarını azaltmaya yardımcı olacağını düşünüyorum.” ifadelerinde bulundu.