IAA Mobility 2021 olarak da bilinen fuar 7-12 Eylül arasında ziyaretçilerine kapılarını açacak. Zor geçen pandemi döneminin ardından markalar ziyaretçilerinme yeni modellerini tanıtacak. İşte tanıtılacak yeni model ve konsept otomobiller.. 

ÜRETİM ARAÇLARI

BMW iX5 Hidrojen
Dacia Jogging Yapan
Mercedes EQ
Mercedes Maybach EV
Mercedes-AMG PHEV
Mercedes-AMG EV
Renault Megane-e
Renault 5 EV
Volkswagen EV
Volkswagen ID5 GTX

KONSEPT ARAÇLAR

Audi Grandsphere
BMW 7 Serisi
Porsche “gelecek odaklı” konsept

Audi

Alman premium markası, hem elektrikli hem de otonom sürüşün geleceğini belirleyeceğine inandığı vaat edilen üç konseptten ikincisi ile ekranını öne çıkaracak. Grandsphere'in neleri kapsadığına dair ayrıntılar gizli kalsa da, muhtemelen otomobilin insan hareket ettirici rolüne odaklanacak ve üretime yönelik bazı yönleri içerecek. Bu ay Pebble Beach'te gösterilen ve konforlu iki koltuklu bir grand tourer'ın sürücü için isteğe bağlı aktif bir rol sunan bir spor otomobile nasıl geçebileceğini öngören Skysphere konseptine çok benzer şekilde, Grandsphere'in geleceğe bakması muhtemel. SUV/geçit. Urbansphere adlı üçüncü bir konsept daha sonra tanıtılacak.

BMW

Bir şirket kaynağı Automotive News Europe'a verdiği demeçte, BMW'nin yeni nesil 7 Serisi'nin şeklini ve temel tasarım öğelerini bir konsept araçta önizleyeceğini söyledi . Konsept, esas olarak tam elektrikli olacak şekilde tasarlanan, ancak plug-in hibritler dahil olmak üzere dizel veya benzinli motorları da barındırabilen Neue Klasse , yeni sınıf için Almanca mimarisine dayanan ilk BMW Group aracı olacak . Yeni Sınıf mimarisi, BMW'nin 2030 yılına kadar küresel teslimatların en az yarısını tamamen elektrikli modellere sahip olma planının temel direği olacak.

Ayrıca BMW, yakıt hücresi yeteneklerini iX5 Hydrogen ile sergileyecek. Tahrik sistemi, şirketin beşinci nesil elektrikli tahrik teknolojisini içeriyor ve crossover 374 hp'ye kadar güç üretecek.

Dacia

Renault Grubu markası, programında Logan MCV station wagon'un yerini alacak Jogger yedi koltuklu aile modelini gösterecek.

Mercedes-Benz

Lüks marka, EQE sedanını tanıtacağı Münih fuarında EV'lere olan coşkusunu gösterecek. E-Serisi'nin elektrikli versiyonunun, tamamen yeni elektrikli araç mimarisine dayalı olarak gelecek yıl olması bekleniyor ve Audi A6 E-tron ve BMW'nin 5 Serisinin planlanan elektrikli versiyonuna karşı yarışacak. Sedan Mercedes'in Bremen, Almanya ve Pekin'deki fabrikalarında üretilecek. Mercedes ayrıca pille çalışan bir Mercedes-Maybach'ın yanı sıra iki Mercedes-AMG modelinin - bir plug-in hibrit ve bir tamamen elektrikli modelin prömiyerini yapacak. Bu üst düzey isim plakalarının elektrikli hale getirilmesi, Mercedes'in, özellikle Avrupa ve Çin'de artan araç emisyon hedeflerini, müşterilerin beklediği sürüş performansından ödün vermeden karşılamasını sağlayacak.

Porsche

Alman spor otomobil markası, Twitter'da "gelecek odaklı" bir konsept olarak adlandırdığı şeyi sadece bir far görüntüsünü paylaşarak piyasaya sürecek. VW Group'un geniş EV taahhütleri göz önüne alındığında, bu konseptin Taycan'ın ötesinde farklı bir elektrik geleceği göstermesi muhtemel, ancak ayrıntılar şu ana kadar mevcut değil.

Renault

Renault, Megane-e tam elektrikli kompakt otomobilini ve Renault 5 retro temalı EV'nin prototip versiyonunu ortaya çıkaracak.

2022'nin başlarında piyasaya sürülecek olan Megane-e, CEO Luca de Meo'nun Temmuz 2020'de Fransız otomobil üreticisini devralmasından bu yana en kritik yeni modellerden biri. Megane-e, Renault-Nissan ittifakının CMF-EV'sine dayanıyor. Gelecek Nissan Ariya crossover'ın da temelini oluşturan platform Renault'nun Münih'teki diğer ilk çıkışı, şirketin 1972 ve 1996 yılları arasında sattığı Renault 5'e gönderme yapan R5 EV hatchback'i olacak.

Volkswagen

Kendi iç pazarı için Golf boyutundaki ID3'ten daha küçük bir şehir otomobili boyutunda EV'yi piyasaya sürecek. Adı henüz resmi olmasa da, markanın EV serisinin geri kalanının ID2 veya hatta ID1 olarak adlandırılmaması şaşırtıcı olurdu.

VW'nin ayrıca ID5'in ID5 GTX adı verilen kamufle edilmiş bir spor versiyonunu göstermesi bekleniyor.