28 - 29 Ekim tarihleri arasında Çorum’da düzenlenen rallide yarışı birincilikle bitiren ekip Murat Bostancı – Onur Vatansever olurken, üçüncülüğü Orhan Avcıoğlu – Burçin Korkmaz ikilisi elde etti. Hitit Rallisi’nin zorlu toprak parkurlarını başarıyla geride bırakan Murat Bostancı – Onur Vatansever ekibi önümüzdeki sene ülkemizi Avrupa Ralli Şampiyonası’nda temsil edecekleri yeni Ford Fiesta R5’leriyle çıktığı ilk yarışı kazanmış oldu. Bu sezon Fiesta S2000’leriyle İstanbul ve Kocaeli rallilerini kazanma başarısı gösteren Orhan Avcıoğlu – Burçin Korkmaz ikilisi ise Türkiye Ralli Şampiyonası’nı ikinci olarak tamamladılar.

Türkiye’de aralıksız olarak ralli parkurlarında sayısız zafer ve şampiyonluklara imza atan Castrol Ford Team Türkiye, başarılarla geride bıraktığı Avrupa Ralli Şampiyonası’nın hemen ardından 2016 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda da adını Türk motor sporları tarihine yazdırmasını bildi. Sezonun son yarışı olan Hitit Rallisi’nden zaferle ayrılan Castrol Ford Team Türkiye, 2016 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda takımlar şampiyonu oldu. 2017 yılında Avrupa Ralli Şampiyonası’nda mücadele edecekleri yeni araçları Ford Fiesta R5’i ilk kez Hitit Rallisi’nde test eden Murat Bostancı – Onur Vatansever, yarışı birincilikle bitirerek gelecek sezon hazırlıkları için güzel bir başlangıç elde etti. Bu sezon Fiesta S2000’leriyle sürekli yükselen bir grafik çizerek İstanbul ve Kocaeli rallilerini kazanan Orhan Avcıoğlu – Burçin Korkmaz ikilisi ise Hitit Rallisi’nde üçüncü olarak, Türkiye Ralli Şampiyonası’nda sezonu ikinci sırada tamamladılar.

Sezonun son yarışında ilk 10’a altı ekibini sokmasını bilen Castrol Ford Team Türkiye’de, kadın ve genç pilotların taçlandırdığı zaferler de sezona damgasını vurdu. Takım adına başarılı bir sezonu geride bırakan Sevilay Genç ‘En İyi Kadın Co-pilot’ olurken, Buğra Banaz ‘En İyi Genç Pilot’ olma başarısını elde etti. 2016 sezonunu değerlendiren Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörü Serdar Bostancı, takım olarak hedeflerine ulaştıkları bir yılı geride bıraktıklarını söyledi. Serdar Bostancı, “2016 yılı hem yurtdışı hem de yurtiçi programlarını beraber yürüttüğümüz zorlu bir yıl oldu. Geride kalan sezon Murat Bostancı – Onur Vatansever ikilisi için Avrupa’da daha çok tecrübeyle geçerken, Orhan Avcıoğlu – Burçin Korkmaz ekibi Türkiye’de başarılı bir sezonu geride bıraktılar. Sezonu takımlar şampiyonluğuyla kapattığımız için çok mutluyuz. Her parkurda, her kilometrede emeği olan tüm Castrol Ford Team Türkiye ailesine teşekkür ediyorum” diye konuştu.