Bir Mustang'in daha önce hiç gitmediği yerlere gitmek için tasarlanan Mustang Mach-E Rally, Ford'un ralliden ilham alan ilk elektrikli SUV'si.
Otomobil üreticisi henüz araç hakkında herhangi bir ayrıntı vermedi, ancak elektrikli aracın yanlarında "Mach-E Rally" çıkartmaları ile özel bir tam gövde kaplaması taşıdığını gösteren birkaç fotoğraf yayınladı.
Görüntülere daha yakından bakıldığında bazı ilginç detaylar ortaya çıkıyor. Bunlar arasında her iki tarafta beyaz Mustang logosuyla süslenmiş ralli tarzı tavan spoyleri, iki ek yuvarlak lambayı entegre eden özel suni ızgara, öndeki kırmızı çekme kancası, BF Goodrich Trail Terrain T/A lastiklerle kaplı beyaz ralli tarzı jantlar ve çamur korumaları yer alıyor.
Ön ve arka tamponlar Mustang Mach-E GT'ninkilere oldukça benziyor. Mach-E Rally'nin içi de Mach E-GT ile neredeyse aynı görünmekle birlikte, ön koltuk arkalıkları, direksiyon simidi ve gösterge panelinde krem rengi unsurların yanı sıra gösterge panelinin alt kısmında karbon fiber benzeri süslemeler yer alıyor.
Ford herhangi bir güç aktarma donanımı bilgisi vermedi, ancak Mach-E GT ile olan stil benzerlikleri aktarma organlarına da yansırsa, Mach-E Rally 480 beygir gücü (358 kilowatt) ve 813 Newton-metre tork sağlayan çift motorlu bir güç aktarma organına sahip olacak. Mach-E GT'de bu değer 0-100 km/s hızlanmasını 3,8 saniyede tamamlamak için yeterliydi.
Bugünden itibaren, ralli havasındaki elektrikli SUV, eski Dünya Ralli şampiyonu ve mevcut M-Sport Ford Puma Hybrid Ralli pilotu Ott Tänak'ın direksiyonunda Goodwood tepesinde turladı.
Bu sayede meraklılar ve izleyiciler Mustang Mach-E Rally'ye yakından bakabildi ve sadece asfalt üzerinde de olsa onu iş başında görebildiler.
"Mustang Mach-E, Mustang'in özgürlüğünü ve eğlencesini aldı ve onu emisyonlardan arındırdı. Şimdi Mustang Mach-E Rally ile müşterilerimize asfaltın dışına çıkma ve alışılmışın ötesine geçme özgürlüğü sunuyoruz." dedi Ford'un Elektrikli Araç Programlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Darren Palmer.
Ford, Mustang Mach-E Rally'nin ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa'da bu sonbahardan itibaren sipariş edilebileceğini söylüyor.