Türkiye akümülatör sektörünün lideri Mutlu Akü, 11-15 Eylül tarihleri arasında Almanya’da düzenlenen ve otomotiv servis endüstrisi için dünyanın önde gelen ticaret fuarlarından biri olan Automechanika Frankfurt’a katıldı. Sektöründeki son teknolojileri ve ürünlerini tanıtan Mutlu Akü, sektör profesyonelleri ve katılımcılarından tam not aldı. 

Mutlu Akü, ayrıca standından SFB teknolojisinden, Lityum-İyon Akülere, Start-Stop AGM ve EFB teknolojisinden, ağır hizmet akülerine kadar geniş ürün gamını da katılımcılarla paylaştı. 
Mutlu Akü’nün geleceğin teknolojisi olarak adlandırdığı Lityum-İyon aküler fuarda büyük ilgi gören ürünler arasındaydı. Sadece hibrit otomobillerde değil, ev tipi enerji depolama, yenilenebilir enerji, UPS, Telekom ve forklift gibi endüstriyel sektörde yer alan araçlarda da kullanılan Lityum-İyon aküler, karbon emisyonunu azaltmayı hedefleyen araçlarda kullanıldığı için de çevre dostu olarak kabul ediliyor. Standart akülere oranla enerji yoğunluğu daha fazla olan Lityum-İyon aküler, bu sayede daha düşük hacme ve daha az ağırlığa rağmen, standart akülerden daha fazla enerji depolayabiliyor. Lityum iyon aküler kurşun asit akülere göre daha uzun ömre sahip. 

Mutlu Akü standında ilgi çeken ürünlerden biri de Start&Stop aküler oldu. Mutlu Akü’nün yakıt ekonomisi ve karbondioksit salınımını azaltmak üzere tasarlandığı Start&Stop aküleri EFB (Geliştirilmiş Sulu Tip) ve AGM (Kuru tip) olarak iki tipte üretiliyor. Yoğunlaştırılmış enerjiye sahip bu aküler, standart aküler güçlendirilmiş iç yapıları sayesinde aynı kapasitedeki benzer bir akülere göre 2 kat ömre sahip.