Hidrojen yakıt hücreleri ile ilgili araştırmalar dünya çapında devam ederken, nanoFlowcell'den konu ile ilgili bir araç daha geliyor. Quant 48Volt adlı bu otomobil, markanın dördüncü konsept aracı olacak.

Daha önceki konseptler gibi, Quant 48Volt da yakıt hücre teknolojisine sahip elektrikli motor ile güçlendirilecek. Ancak daha güçsüz kardeşlerinin aksine, Quant’ın 760hp'lik gücü dört tekere de aktarılacak. Bu da otomobili 100 km/s hıza yalnızca 2.4 saniyede ulaştıracak. Otomobilin maksimum hızı da 300 km/s olacak.

Bu etkileyici performansta, iyileştirilmiş hücre zarının ve altı hücrenin bir dizi halinde düzenlenmesinde etkisi olduğu tartışılmaz bir gerçek. Yeni düşük voltajlı motorlar performansla birlikte etkileyici bir menzili de beraberinde getiriyor. 48Volt’un 1,000 kilometrelik bir menzili olduğu iddia ediliyor.

Tasarım hakkında markanın sunduğu teaser dışında hiç birşey bulunmuyor. Şirket, otomobilin “çok farklı bir tasarıma” sahip olacağını ifade ediyor. Tasarım ile ilgili birçok noktanın önceki konseptlerden izler taşımasını bekliyoruz. Yeni Quant 48VOLT, 7-19 Mart arası İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenen otomobil fuarında sergilenecek.