Farklı tasarımları ile yükselişini sürdüren Citroen, yeni bir SUV anlayışı ile karşımızda. Kişiselleştirebilir yapısıyla sahip C3 Aircross, 85 farklı dış kombinasyon ve 5 farklı iç tasarım seçeneği ile dikkat çekiyor. Modelin tasarımına baktığımızda kardeşi C3 ile benzer yapıda üst bölümde konumlandırılmış gündüz LED far grubu yer alıyor. Bu aydınlatmaları çevreleyen krom kaplamalar marka logosuna kadar uzanarak teknolojik bir görüntü oluşturuyor. Modelin arka bölümünde ise üç boyutlu far grubuna yer veriliyor.  

İç mekanda ev konforunda bir tasarım anlayışı yansıtılıyor. Kumaş koltuklar oldukça rahat bir yolculuk sunuyor. Koltuklardaki kumaş kaplaması, kapı kolları ve kokpit üzerinde de kendini gösteriyor. Vites kolunun önünde yer alan bardaklıklar çıkartılabiliyor ve böylece buradan ekstra bir alan elde edilebiliyor olması olumlu bir işlevsellik.  Orta kısımda konumlandırılan dokunmatik ekran üzerinden klima kumandaları, araç bilgileri ve multimedya sistemine kolaylıkla erişim sağlanabiliyor. 410 litrelik bagaj hacmi sunan model, iki parça halinde kaydırılabilen fonksiyonel koltuklar vasıtası ile 520 lt gibi bir rakama ulaşabiliyor.  Arkada seyahat edecek yolcular içinse ferah ve huzurlu bir yaşam alanının bulunduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca C3 Aircross’da açılabilir panoramik cam tavana da yer veriliyor.  

Gelelim Citroen C3 Aircross’un sürüş özelliklerine… Öncelikle modelin direksiyonuna geçer geçmez bir SUV hissiyatını yansıttığını görebiliyoruz. B-SUV model, ülkemizde 1.5 dizel 120 HP ve 1.2 turbo benzinli 130 HP olmak üzere iki farklı motor seçeneği ile sunuluyor. Her iki motor da 6 ileri tam otomatik şanzımanla kombine ediliyor. Citroen C3 Aircross, ülkemizde 187.500 TL’den başlayan fiyatla satışa sunuluyor. En üst donanımda ise bu fiyat 204 bin 500 TL bandına ulaşıyor. 

 NEDEN ALMALI? 

 Citroen son yıllarda tasarım, konfor, motor-şanzıman seçenekleri ve sürüş karakteri ile PSA Grubu’nun tüm nimetlerinden faydalandı. Bu alanlarda kendini geliştiren marka, C3 Aircross ile farklı heyecanlar arayan kullanıcılara da hitap etmeye başladı. Ev konforu sunan model, geniş yaşam-yükleme alanları ile kullanışlı, Pratik sürüşü ile de ulaşım kolaylığı sunuyor. Şehirli SUV diyebileceğimiz C3 Aircross, otoyol sürüşlerinde beklendiği kadar keyif vermeyebilir, ancak şehir içinde gerçekleşen manevralarda oldukça kabiliyetli. Standart otomobillerden sıkılanlar için iyi bir alternatif olan model, farklı beğenilere hitap ediyor. 

Yazı: Buğra Özkan