Fiat Panda’nın orta seviyedeki donanım seçeneği olan City Cross, şehir içi kullanıma uygun kompakt tasarımı ve nispeten uygun fiyatıyla dikkat çekiyor. Model, standart versiyona göre yerden yüksekliği, hafif arazi şartlarıyla başa çıkabilen yeni ön ve arka tampon tasarımı ve tavan rayları ile crossover görünümü sunuyor. Panda City Cross, yüksek yapısı ile içeride iyi bir baş mesafesi sunuyor. Modelin dikkat çeken standart donanımları arasında LED gündüz farları, ön sis farları, direksiyondan kumanda edilebilen Bluetooth bağlantılı Uconnect sistemi, 15 inç jantlar ve 6 adet hava yastığı yer alıyor. Gösterge panelleri için de benzer bir durum söz konusu. 225 litrelik bagaj hacmine sahip olan Panda, şehir içi günlük kullanım için yeterli bir alan sunuyor. 

Fiat Panda City Cross, ülkemizde 1.2 litrelik atmosferik benzinli motor seçeneği ile satışa sunuluyor. Bu motor 69 HP güç ve 102 Nm tork değeri sunuyor. 5 ileri manuel şanzımana sahip model, şehir içi kullanımlar için minimum düzeyde bir performans sunuyor. Panda modelinin en büyük avantajı, küçük boyutları ve geniş dönüş açısıyla dar sokaklarda ve park alanlarında kolaylık sağlıyor olması. 

NEDEN ALMALI?

Fiat Panda City Cross, eğlenceli tasarımı, sade iç mekanı ve şehir içinde sunduğu pratik kullanımı ile ideal bir şehir otomobili. Park ve manevra sorunundan sıkılan sürücüler için oldukça ideal bir seçenek olan model, hafif arazide de yüksek ve küçük yapısı ile memnun ediyor. Modelin eksileri ise kısıtlı arka diz mesafesi ve sert süspansiyonları. 

117 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulan olan Fiat Panda City Cross, sınıfındaki rakiplerine göre farklı olmak isteyen kullanıcılara hitap ediyor.

Yazı: Buğra Özkan