Türkiye’de üretilen ve her zaman olduğu gibi beş yıl/100 bin km’lik bir garanti ile övünen i10’un dış ve iç yeniliklerine göz atalım. Öncelikle ön tasarımı tamamen değişti ve oval hatlara kavuştu. Görsel etki daha büyük, ancak yeni i10’u rakipleri ile ayıran yönü dört santimetre uzamış olması. Bu da İ10’un segmentteki en geniş ve erişilebilir model olduğuna işaret ediyor. Kabul etmek gerekirse, kompakt sınıf bir otomobilin sunduğu kolaylıklara sahip değil, ancak yaşam-yükleme alanı her duruma uygun. Güncellenen multimedya sistemi ve gösterge paneli göze daha hoş görünüyor. 

Hyundai i10, kompakt sınıf bir otomobilin sunduğu kolaylıklara sahip değil, ancak yaşam-yükleme alanı her zaman uygun. güncellenen multimedya sistemi ve gösterge paneli göze daha hoş görünüyor. 8 inç boyutlu bilgi eğlence sistemi artık Apple CarPlay ve Android Auto uyumluluğu da sunuyor. 

Hyundai i10, ülkemizde her biri atmosferik olmak üzere 1.0 ve 1.2 litrelik benzinli motor seçenekleri ile satışa sunuluyor. 5 ileri otomatikleştirilmiş tek kavramalı veya 5 ileri manuel şanzımanla kombine edilen model, otomatik versiyonda sakin sürüşler için yeterli bir konfor sunuyor. Otoyol sürüşlerinde ise maksimum hızda bile güven veren model, en çok da yol tutuşunda şaşırtıcı düzeyde iyi olduğunu ispatlıyor.

 

NEDEN ALMALI?

Türkiye’de üretilen yeni Hyundai i10, özellikler yaşam alanı konusunda elini güçlendirdi. Koreli şehir otomobili artık sınıfının en geniş modeli. Ayrıca model, ADAS güvenlik sistemleri ve bağlanabilirlik ile güçlendirildi. Konforlu ve pratik sürüşüne ek olarak, genişleyen yaşam alanı ile model fiyatı ile de avantaj sunuyor. Yerli üretim yeni i10 Türkiye’de 118.050 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Yazı: Buğra Özkan