Peugeot 3008, son yıllarda yakaladığı satış performansı ile dünya çapında adından fazlasıyla söz ettirmeyi başardı. Bu başarının altında hiç kuşkusuz yeni marka imajına öncülük eden karoser ve kokpit tasarımı kadar sürüş özellikleri de yatıyor. 3008, dış tasarımı ile modern ve güçlü bir görünüm sunuyor. Ön bölümde dik tasarımlı burnu ve arka bölümdeki kaplan pençesi ismi verilen far tasarımı modelin bu görünümündeki en büyük paya sahip. 

Modelin i-Cockpit olarak isimlendirilen sürücü odaklı kokpit tasarımı, sürücü ve otomobil arasındaki iletişimi üst seviyeye taşırken seyahat edenlere de konfor ve geniş yaşam alanı sunuyor. Küçük direksiyon simidi, direksiyonun üzerinde konumlandırılan göstergeler, dokunmatik multimedya sistemi üzerinden bir çok işlevin yapılması gibi özelliklere sahip olan i-Cocpit, güzel bir görsellik dışında fonksiyonellik de sunuyor. Bolca eşya gözüne sahip olan iç mekanda, çok az sayıda tuş bulunuyor. Kullanılan malzemelerin kalitesi ise tatmin ediyor. 591 litrelik geniş bagaj hacmi ise alçak yükleme eşiği sayesinde pratiklik sunuyor. 

Peugeot 3008, Türkiye’de ikisi benzinli ve biri dizel olmak üzere üç farklı motor seçeneği ile satışa sunuluyor. Benzinli cephesinde 1.2 litrelik turbo beslemeli 3 silindirli 130 HP ve 1.6 litrelik turbo beslemeli 4 silindirli 180 HP ünitelere yer veriliyor. Bu motorlar 8 ileri tam otomatik şanzımanla kombine ediliyor. Dizel cephesinde ise 1.5 litrelik 130 HP gücündeki motora yer verilirken, bu üniteler donanıma bağlı olarak 6 veya 8 ileri tam otomatik şanzımanla kombine ediliyor. En üst donanım olan GT-Line seviyesinde Anvanceg Grip Control sistemi opsiyon olarak makul bir fiyata satın alınabiliyor.

NEDEN ALMALI?

Peugeot 3008, şehirli bir kompakt SUV’dan beklenen konfor, ekonomi, çeviklik ve yeterli derecede performansa sahip. Fonksiyonel yükleme alanları ile uzun seyahatlerde kolaylık sunan model, teknolojik özellikleri ve güvenlik donanımları sayesinde yolculukları güvenli ve keyifli hale getiren bir model. Peugeot 3008 1.2 litrelik motor seçeneği ile 266.400 TL, 1.5 litrelik dizel seçenekte 273.300 TL, 1.6 litrelik benzinli seçenekte ise 290.400 TL’lik başlangıç fiyatlarına sahip. 

Yazı: Buğra Özkan