Peugeot Rifter, hafif ticari araçlardaki modernleşme trendine öncülük ediyor. Peugeot Rifter, kısa ve yatay konumlu motor kaputu, yüksek omuz çizgisi, kısa ön ve arka aks çıkıntılarıyla bir SUV’u anımsatan güçlü bir görünüm sunuyor. Tasarımın önemli bir parçası olan ve gövdeye entegre edilen tavan rayları Rifter’a fonksiyonellik katıyor. 

i-Cockpit, kabin içine modern ve teknolojik bir görünüm kazandırırken aynı zamanda sürücünün kullanım ergonomisini de destekliyor. İki kenarı düz kompakt boyutlu direksiyon simidi, sürücünün doğrudan görüş alanında bulunan 8 inç büyüklüğündeki dokunmatik ekran ve krom çerçeveyle kalite algısı artırılan yükseltilmiş gösterge paneli olmak üzere birbirini tamamlıyor. İleri seviyede modüler ve geniş bir yükleme için tasarlanan arka bölüme karşın Peugeot Rifter sınıfındaki rakiplerine göre iyi bir konfor ve rahatlık seviyesi sunuyor. Diğer yandan bolca sunulan saklama gözleri ve yükleme alanları uzun seyahatler için büyük avantaj ve fonksiyonellik sağlıyor. 

Peugeot’nun SUV modellerinde hatırladığımız EMP2 platformu Rifter’da da yerine alıyor. Bu platform sayesinde model, yüksek hızlarda ve virajlarda sarsıntısız ve dinamik bir sürüşe olanak tanıyor. Peugeot Rifter, 1.5 liitrelik dizel motor ve üç farklı donanım seviyesinde satışa sunuluyor. Yerden yüksek yapısıyla ticari bir araçtan çok SUV hissi veren Rifter, gerek otoyol kullanımlarında, gerekse hafif arazi şartlarında güven veriyor. Yalnızca bazı kasis geçişlerinde arka bölümdeki küçük sarsıntılar hissediliyor. Şehir içi kullanımlarda da pratik bir sürüş sunan model, sarsıntısız vites geçişleriyle konforlu hissettiriyor. 

NEDEN ALMALI?

Peugeot Rifter, geniş yaşam,-yükleme alanı, zengin donanımı ve binek otomobilleri aratmayan sürüş kalitesiyle sınıfındaki rakiplerinin önüne geçmeyi başarıyor. Bununla birlikte ALLURE VE GT-Line donanım seviyelerinde sunulan Grip Control sistemi, yol koşullarrına göre çekiş control sistemini ayarlamaya iman tanıyor. Böylece hafif arazi sürüşleri de neredeyse bir SUV kontrolünde gerçekleşiyor. 180 bin 200 TL ile 217 bin 800 TL arasında değişen fiyatları ile Rifter, bu sınıfta satın alınması en mantıklı modellerden biri olarak öne çıkıyor. 

Yazı: Buğra Özkan